Τιμήθηκε στις πόλεις και τις κωμοπόλεις της ακριτικής περιοχής του Κεντρικού και Βορείου Έβρου η διπλή θρησκευτική και εθνική γιορτή της 25ης Μαρτίου. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, στο κωδωνοστάσιο του οποίου κυματίζει, με πολλαπλούς συμβολισμούς από τριημέρου, η γαλανόλευκη, επιφανείας 90 τ.μ., που γίνεται ευκρινώς ορατή από την γειτονική χώρα. Ο Σεβασμιώτατος την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, αφού ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Διδυμοτείχου στη συνέχεια προέστη της Δοξολογίας επί τη Εθνική Επετείω και του Επιμνημοσύνου Τρισαγίου στο Ηρώο της πόλεως. Ακολούθησε, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, που απέσπασε τον ενθουσιασμό όλων για τον παλμό της μαθητιώσης νεολαίας και το αγέρωχο φρόνημα του ελληνικού στρατού και των μαθητών της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων.
Ο Σεβασμιώτατος σε προσφώνησή του κατά την επίσημη Δοξολογία, μεταξύ άλλων, τόνισε· «Η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου απαιτεί ασφαλώς διπλή ευαισθησία, για να αξιολογήσουμε σωστά τα γεγονότα που πανηγυρίζουμε. Ευαισθησία πνευματική για το θρησκευτικό μέρος του εορτασμού και ευαισθησία εθνική για την επέτειο της παλιγγενεσίας του Έθνους. Η πνευματική ευαισθησία είναι απαραίτητη για να δούμε με ταπείνωση και ευγνωμοσύνη την θέση μας στο όλο σχέδιο της Θείας Οικονομίας, ένα σχέδιο που με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, γίνεται άμεση πραγματικότητα και ευθύνη προσωπική του κάθε πιστού. Αλλά και η εθνική ευαισθησία είναι όρος απαράβατος, για να μετρήσουμε και να καταγράψουμε σωστά την συλλογική αλλά και προσωπική οφειλή μας προς τους ήρωες προγόνους μας, που έδωσαν ό,τι είχαν και ό,τι ήσαν, δηλαδή το «έχειν» τους και το «είναι» τους, για να μας ξαναδώσουν πίσω την εθνική μας αξιοπρέπεια και ελευθερία… Γι’ αυτό με την ευκαιρία αυτής της εφετινής διπλής εορτής καλούμεθα με περισυλλογή και ευθύνη να σταθούμε μπροστά στα γεγονότα του Ευαγγελισμού και εθνικής Παλιγγενεσίας. Αν γίνουμε τίμιοι με τον Θεό και τον εαυτό μας, τότε αναμφίβολα θα κάνουμε το ιερώτερο μνημόσυνο, όχι μόνο των ιδικών μας εθνομαρτύρων, αλλά και όλων των επωνύμων και ανωνύμων, που θυσιάσθησαν για την ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου σε οποιοδήποτε σημείο της γης…» . Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου Παναγιώτης Αλεξανδράκης.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Δημήτριος Ρίζος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Χρ. Τερτσούδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Άγγελος Ιλαρίδης, ο Διοικητής της 30ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Λύσσανδρος Ξηρογιάννης, ο Υποδιοικητής της XVI Μεραρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Διβάρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασιλική Σταμπολίδου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Διδυμοτείχου, εκπρόσωποι φορέων και πολιτιστικών συλλόγων.
Την παραμονή ο Σεβασμιώτατος, αφού χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, παρακολούθησε την γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Χριστιανικής Εστίας Ορεστιάδος, οι μαθητές των οποίων παρουσίασαν με πολλή επιτυχία επίκαιρη θεατρική παράσταση.