10/10/2024 10/10/2024 Στη συνέχεια των επετειακών εκδηλώσεων για την μάχη του Έβρου, που πραγματοποιήθηκαν στο Ορμένιο την Κυριακή 29 του μηνός Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ανταποκρινόμενος στην ευγενή και φιλόφρονα πρόσκληση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμανδρίτου Ελισσαίου, μετέβη στο Άγιον Όρος το διήμερο 8 και 9 του...
10 Οκτωβρίου, 2024 - 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2024 - 17:33

Μνημόσυνο Ιωάννου Ούγγλεση τέλεσε ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός στη Σιμωνόπετρα

Διαδώστε:
Μνημόσυνο Ιωάννου Ούγγλεση τέλεσε ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός στη Σιμωνόπετρα

Στη συνέχεια των επετειακών εκδηλώσεων για την μάχη του Έβρου, που πραγματοποιήθηκαν στο Ορμένιο την Κυριακή 29 του μηνός Σεπτεμβρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ανταποκρινόμενος στην ευγενή και φιλόφρονα πρόσκληση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αρχιμανδρίτου Ελισσαίου, μετέβη στο Άγιον Όρος το διήμερο 8 και 9 του μηνός Οκτωβρίου 2024, για να τελέσει το καθιερωμένο Μνημόσυνο του ευσεβεστάτου και φιλοχρίστου βασιλέως Ιωάννη Ούγγλεση, ο οποίος ηγήθηκε του ενωμένου στρατού των Βαλκανικών λαών στη μάχη του Ορμενίου, με σκοπό την αναχαίτιση της προέλασης των Οθωμανών στα Βαλκάνια στις 26 Σεπτεμβρίου 1371.

Σημειωτέον ότι ο ευλαβέστατος βασιλεύς Ιωάννης Ούγγλεσης επίσης τιμάται ως ο δεύτερος κτίτορας της Μονής Σίμωνος Πέτρας, μετά τον Όσιο Σίμωνα τον Μυροβλύτη, διότι πολλαπλώς ευεργέτησε τη συγκεκριμένη Μονή και γενικώτερα το Άγιον Όρος με πλούσιες δωρεές και προνόμια.

Του Μνημοσύνου προηγήθηκε Αγρυπνία στο Καθολικό της Μονής, επί τη μνήμη, κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, του αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, το όνομα του οποίου έφερε ο ηγεμών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, πλαισιουμένου από τον Καθηγούμενο της Μονής και Αγιορείτες πατέρες.

Στα πλαίσια της επισκέψεώς του στη Μονή Σίμωνος Πέτρας ο Σεβασμιώτατος είχε εποικοδομητική επικοινωνία με τον Καθηγούμενο και τους πατέρες της Μονής, τους οποίους από καρδιάς ευχαρίστησε για την ποικίλη συνδρομή και συμπαράστασή τους στην οργάνωση των κατ’ έτος επετειακών εκδηλώσεων της Μάχης του Ορμενίου.

Μνημόσυνο Ιωάννου Ούγγλεση στη Σιμωνόπετρα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων