Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου
04 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου

Διαδώστε:

Τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης Στρατηγό Δημήτριο Χούπη εδέχθη σε εθιμοτυπική επίσκεψη, τις μεταμεσημβρινές ώρες της 4ης Σεπτεμβρίου 2024, στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

 

Τον κ. Αρχηγό συνώδευαν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, ο Διοικητής της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Διδυμοτείχου υποστράτηγος Ιωάννης Κωστούλας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά την συζήτηση διεπιστώθη για μία ακόμα φορά ότι οι αξίες τις οποίες προασπίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι κοινές με τις αξίες που διακονεί και υπηρετεί διαχρονικά και η Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία αυτή προσέφερε στον κ. Αρχηγό τον Τόμο «Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ (Από του 1361 μέχρι του 1920)», πόνημα του Αποστ. Ευθυμιάδου, και ο Αρχηγός ανταποδίδων επέδωσε στον Σεβασμιώτατο αναμνηστική πλακέτα του ΓΕΕΘΑ.

 

Διαδώστε: