28/09/2024 28/09/2024 Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό πραγματοποίησε ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης των εν Ελλάδι Αρμενίων κ. Σαχάκ Γεμισιάν το Σάββατο, 28 του μηνός Σεπτεμβρίου 2024, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά το Διδυμότειχο με την ευκαιρία της εορτής του «Σούρπ Κεβόρκ», του Αγίου Γεωργίου δηλαδή, η μνήμη του οποίου από την...
28 Σεπτεμβρίου, 2024 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2024 - 19:42

Ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης των Αρμενίων στον Διδυμοτείχου Δαμασκηνό

Διαδώστε:
Ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης των Αρμενίων στον Διδυμοτείχου Δαμασκηνό

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό πραγματοποίησε ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης των εν Ελλάδι Αρμενίων κ. Σαχάκ Γεμισιάν το Σάββατο, 28 του μηνός Σεπτεμβρίου 2024, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά το Διδυμότειχο με την ευκαιρία της εορτής του «Σούρπ Κεβόρκ», του Αγίου Γεωργίου δηλαδή, η μνήμη του οποίου από την Αρμενική Εκκλησία τιμάται το τελευταίο Σάββατο του μηνός Σεπτεμβρίου.

Ο βυζαντινός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Διδυμοτείχου, παρεχωρήθη με Σουλτανικό φιρμάνι τον 16ο αιώνα στους Αρμενίους και έκτοτε κατέχεται υπ’ αυτών για να εξυπηρετούνται οι λειτουργικές ανάγκες της Αρμενικής Κοινότητος Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος.

Τον Αρμένιο κληρικό συνόδευαν ο εφημέριος της Αρμενικής Κοινότητας Κομοτηνής π. Δανιήλ, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος Τακβόρ Οβακιμιάν και ο Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητος Διδυμοτείχου Κεβόρκ Τοροσιάν, τους οποίους ο οικείος Μητροπολίτης με εγκαρδιότητα υποδέχθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας.

Ακολούθησε συζήτησις επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις των δύο κοινοτήτων. Να σημειωθεί οτι η Κοινότης των Αρμενίων Διδυμοτείχου υπάγεται στη δικαιοδοσία του Αρμενικού Καθολικάτου της Κιλικίας, που μετά την γενοκτονία των Αρμενίων της Μικράς Ασίας εδρεύει στο προάστειο Antelias της Βηρυττού.

Ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης των Αρμενίων στο Διδυμότειχο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων