Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου
08 Αυγούστου, 2024

Στην αγκαλιά της φιλόξενης Μονής Δαδιάς

Διαδώστε:

Παράλληλα με τις Κατασκηνώσεις στο «Χαρούμενο ακρογιάλι», που λειτούργησαν και φέτος, κατά τον μήνα Ιούλιο, σε δυο περιόδους (αρρένων και θηλέων), σαράντα ακόμη μαθητές των Νεανικών και Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, φιλοξενήθηκαν πρόσφατα, εντελώς δωρεάν, στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Δαδιάς, δίπλα στο περίφημο Δάσος.

Ευτυχώς παρά τις περσυνές πυρκαϊές η φύση αντιστέκεται και δημιουργεί και πάλι προϋποθέσεις αειφορίας της χλωρίδας και της πανίδας του Δάσους.

Ο Σεβασμιώτατος επισκεπτόμενος τη φιλόξενη Μονής της Δαδιάς, τέλεσε τον αγιασμό και μίλησε πατρικά στους νέους μας, τονίζοντας ότι η τοπική Εκκλησία τους προσφέρει την ευκαιρία να γνωρίσουν τις αιώνιες αλήθειες της πίστεώς μας, να βρεθούν ο ένας κοντά στον άλλο και όλοι μαζί κοντά στον Χριστό, να απολαύσουν τη φύση και το περιβάλλον, να αποκτήσουν εμπειρίες κοινοτικής ζωής και φιλίες, να ψυχαγωγηθούν και να ωφεληθούν πνευματικά, κάτω από τη σκέπη, την προστασία και την αγκαλιά της Παναγίας της Δαδιάς.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον πνευματικώς υπεύθυνο της ομάδας που φιλοξενήθηκε στο Μοναστήρι Αρχιμ. Γαβριήλ Χειμώνα και τον αρχηγό της π. Αντώνιο Αντωνακούδη, τον Ηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Θεόφιλο Βασιλάκο και όσους κοπίασαν για την οργάνωση, την καθαριότητα και την προετοιμασία της φιλοξενίας. Ιδιαιτέρως τίμησε τις κυρίες που αφιλοκερδώς προσφέρουν την διακονία τους, την αγάπη και τη στοργή τους στα παιδιά και φρόντισαν καθημερινά για τη σίτισή τους.

Διαδώστε: