Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου
16 Οκτωβρίου, 2022

Σύναξη Κατηχητών και Θεολόγων παρουσία του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου

Διαδώστε:

Ο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Επ’ ευκαιρία της έναρξης της νέας Κατηχητικής περιόδου, παρευρέθηκε στη Σύναξη Κατηχητών και Θεολόγων, οι οποίοι διακονούν τις Κατηχητικές Συνάξεις (νέων και ενηλίκων) ή υπηρετούν στα σχολεία μέσης εκπαίδευσης στη δικαιοδοσία της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Η Σύναξη των Κατηχητών έλαβε χώρα χθες στη μεγάλη αίθουσα του Επισκοπείου Ορεστιάδος.

Προηγήθηκε ο Εσπερινός στον παρακείμενο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων και ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε και παρουσίασε τον ομιλητή Αρχιμανδρίτη Παύλο Κίτσο, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Απάντηση στην κλήση του Θεού. Η διατήρηση της πίστης και της Εκκλησιαστικής/Μυστηριακής ζωής, κατά την συναισθηματική έκρηξη της εφηβείας».

Μετά την διαλογική συζήτηση, που ακολούθησε, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στους Κατηχητές και τους θεολόγους, ως ευλογία, το βιβλίο του Παντελή Πάσχου «Αγωνία και κατάνυξη», από τις εκδόσεις της Αποστολικής Διακονίας.

 

 

Διαδώστε: