Ι.Μ. Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου
12 Μαρτίου, 2024

Υποψήφιοι διπλωμάτες στο Διδυμότειχο

Διαδώστε:

Στα πλαίσια της κατ’ έτος εκπαιδευτικής επισκέψεώς τους στη Θράκη τα στελέχη και οι υποψήφιοι ακόλουθοι της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ), την Πέμπτη 7 Μαρτίου, επισκέφθηκαν τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου.

Τους υποψήφιους ακολούθους συνόδευαν ο Διευθυντής της Διπλωματικής Ακαδημίας Πρέσβυς Μιχαήλ Διάμεσης, η Διευθύντρια Σπουδών Ευαγγελία Καλαϊτζή, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, που εδρεύει στην Ξάνθη, Σταυρούλα Πενταρβάνη και ο Υποδιευθυντής της ίδιας Υπηρεσίας Αθανάσιος Παπαμάργαρης.

Ο Σεβασμιώτατος με εγκαρδιότητα υπεδέχθη τους υποψηφίους διπλωμάτες και τους μίλησε για την ιδιαιτερότητα της περιοχής και την ιστορία του τόπου. Τόνισε, προς τούτοις, ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία διαχρονικά συμπορεύεται με το Γένος και προάγουσα τα έθνη στην Πίστη ταυτόχρονα προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό και τις αξίες του σε όλη την οικουμένη.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε τέλος σε ένα έκαστο τον τόμο ʺΗ συμβολή της Θράκης στους απελευθερωτικούς αγώνεςʺ, έργο του εκ Λαβάρων Έβρου αειμνήστου ιστορικού Αποστόλου Ευθυμίαδου, και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

Διαδώστε: