Ι.Μ. Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους
11 Σεπτεμβρίου, 2024

Αγιασμοί στις σχολικές μονάδες της Μητροπολιτικής επαρχίας Κορίνθου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Διαδώστε:

Σήμερα Δευτέρα, 11η Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα της έναρξης των μαθημάτων για την Σχολική χρονιά 2024-2025 οι Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους τέλεσαν την Ι. Ακολουθία του Αγιασμού στα Σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού ευλογούντες τους διδάσκοντες, διδασκομένους, εργαζομένους, γονείς και κηδεμόνες, που προσήλθαν στα Σχολεία.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως κ. Αγάπιος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού στα Εκπαιδευτήρια «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», στον Ισθμό της Κορίνθου, πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμόθεο Φλέγκα, Λυκειάρχη και υπεύθυνο των Εκπαιδευτηρίων και τον Πρωτοδιάκονο της Ι. Μητροπόλεως π. Χρήστο Χίλια.

Ο Θεοφιλέστατος μίλησε δι᾿ ολίγων στα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων ευχόμενος για ένα υγιές και πνευματικά καρποφόρο νέο σχολικό έτος 2024-2025, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους Καθηγητές και τους γονείς τους, θεμελιώνοντας οι μαθητές το οικοδόμημα της προσωπικής τους προόδου και εξελίξεως «ἐπὶ τὴν πέτραν» (Ματθ. ζ’, 24) «και κατέβηκε η βροχή και ήλθαν οι ποταμοί και εφύσησαν οι άνεμοι και έπεσαν επάνω εις το σπίτι εκείνο, αλλ᾿ αυτό δεν έπεσε» (ενθ. ανωτ.), γιατί «ἡ πέτρα ἦν ὁ Χριστός» (Α’ Κορ. ι’, 4), ενώ μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, ο οποίος αν και ευρισκόμενος στην αλλοδαπή, για λόγους υγείας, σε τηλεφωνική επικοινωνία του μετά των Γραφείων δεν παρέλειψε να ευχηθεί για τους μαθητές να έχουν «καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά»!

 

 

Διαδώστε: