Ι.Μ. Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους
08 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκδημία μακαριστού Δημητρίου Στάθη, συνεργάτη της Μητροπόλεως Κορίνθου

Διαδώστε:

Ο Σεβασμιώτατος πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος ετέλεσε την 6ην Σεπτεμβρίου 2024 και εις τον Ι. Ενοριακό Ναόν Αγίου Ιωάννου Στομίου Κορινθίας μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών και Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεώς Κορίνθου κ. Αγαπίου την Εξόδιο Ακολουθία του αειμνήστου Δημητρίου Στάθη, Προέδρου Εφετών Λαρίσης, χρηματίσαντος επί πολλά έτη Εκκλησιαστικού Συμβούλου του ως άνω Ι. Ναού ως και μέλους του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου.

Στην Εξόδιο Ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Νικηφόρος Παπαβραμόπουλος εκ της Ι. Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, συνοδός του Σεβασμιωτάτου αγίου πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου, οι Αιδεσ. Πρωτοπρεσβύτεροι π. Ιωάννης Γιαννακάς ,Εφημέριος του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Δερβενίου και Αρχιερατικός Επίτροπος Ευρωστίνης, ο π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, Εφημέριος του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, οι Αιδεσ. Πρεσβύτεροι π. Βλάσιος Δρούγκας, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγ. Χαραλάμπους Καλλιθέας και π. Βασίλειος Ευσταθιάδης, Εφημέριος του Ι. Ναού Αγ. Παντελεήμονος Μαύρων Λιθαρίων ως και ο Πρωτοδιάκονος π. Χρήστος Χίλιας.

Εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου παριστάμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρών μετέφερε ευχές υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του εκλιπόντος αδελφού ημών Δημητρίου, αφού εξήρε την προσωπικότητα αυτού ως ευσυνειδήτου διακόνου της Δικαιοσύνης με φόβο Θεού και αγάπη προς την Εκκλησία εξυπηρετών τα καλώς νοούμενα συμφέροντα Αυτής οσάκις χρειάσθηκε και μετά υπερμέτρου ζήλου για την Ενορία του χωριού του χρηματίσαντος επί πολλά έτη Εκκλησιαστικού Συμβούλου. Υπό την ιδιότητα αυτή και ένεκα των γνώσεων και εμπειριών του, ως Δικαστικός λειτουργός, προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Τοπική Εκκλησία και ως μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου.

Τον μεταστάντα αδελφόν ημών κοσμούσε χάρισμα καλλιτεχνικό, το οποίο διέθεσε στην ανοικοδόμηση και διακόσμηση δύο (2) Ι. Ναών του χωριού του, αυτού του Ενοριακού του Ι. Ναού επ΄ ονόματι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου και του Κοιμητηριακού Ι. Ναού επ΄ ονόματι του Αγίου Βασιλείου τιμομένων, παραδίδων δύο αξιόλογα έργα προσευχητικής πρωτίστως και καλλιτεχνικής αξίας, στην Τοπική Εκκλησία. Τούτων ένεκα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου αποφάσισε η κηδεία του να γίνει Μητροπολιτική δαπάνη, ως έκφραση ευχαριστιών και ευγνωμοσύνης στον πολλά κοπιάσαντα αδελφό Δημήτριο Στάθη.

Για την προσφορά του αειμνήστου στην Τοπική Κοινωνία της περιοχής του Στομίου ομίλησε και ο κ. Δημήτριος Κάσσιος, πρώην Αστυνομικός, ο οποίος μνημόνευσε τις χρηματικές δωρεές του για τους δύο Ι. Ναούς αλλά και την εξ υπαρχής ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου στον κάτωθι του Ι. Ναού χώρο.

Ας είναι η μνήμη αυτού αιώνια και ο Κύριος ας παραμυθεί τους οικείους του.

Διαδώστε: