13/04/2023 13/04/2023 Την Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος τέλεσε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Κορίνθου, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Ο Ποιμενάρχης κατά την διάρκεια του κηρύγματος επεσήμανε στους πιστούς ότι η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα ονομάζεται έτσι γιατί τα γεγονότα που επιτελούνται σε αυτή είναι Άγια και κοσμοσωτήρια και επομένως μεγάλα. Ανέλυσε τα τέσσερα (4)...
13 Απριλίου, 2023 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2023 - 16:07

Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος από τον Μητροπολίτη Κορίνθου

Την Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος τέλεσε χθες στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Κορίνθου, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Ο Ποιμενάρχης κατά την διάρκεια του κηρύγματος επεσήμανε στους πιστούς ότι η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα ονομάζεται έτσι γιατί τα γεγονότα που επιτελούνται σε αυτή είναι Άγια και κοσμοσωτήρια και επομένως μεγάλα.

Ανέλυσε τα τέσσερα (4) γεγονότα από την ζωή του Χριστού, τα οποία αναφέρει ο Συναξαριστής της ημέρας, δηλαδή τον Ι. Νιπτήρα, την παράδοση των Αχράντων Μυστηρίων του Μυστικού Δείπνου, την Υπερφυή Προσευχή και την προδοσία του Ιούδα ερμηνεύοντάς και συνδέοντάς τα μεταξύ τους. Ο Χριστός με τα γεγονότα που μας θυμίζει σήμερα η Εκκλησία μας πορεύεται προς το εκούσιο Πάθος, την Ταφή και την ένδοξη Ανάσταση Του προσδοκώντας κι εμείς την δική μας ανάσταση.

Στην Ι. Ακολουθία παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Υφυπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Οικονόμους, στους οποίους μαζί και με τους υπολοίπους πιστούς ο Ποιμενάρχης ευχήθηκε να εορτάσουν εν μετανοία το Άγιο Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου.

Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος από τον Επίσκοπο Κεγχρεών

Στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Κορίνθου, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Στο κήρυγμα του ο άγιος Κεγχρεών, αναφερόμενος στα γεγονότα που περιγράφει ο Ι. Συναξαριστής, εστίασε στην παράδοση των Αχράντων Μυστηρίων τονίζοντας ότι όλοι οι Χριστιανοί οφείλουμε να προσερχόμαστε και να συμμετάσχουμε σε Αυτά «Μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης» και πάντα προετοιμασμένοι. Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε σε όλους τους παριστάμενους πιστούς «Καλή Ανάσταση»!

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων