04/05/2024 04/05/2024 Την Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος τέλεσε την Μεγάλη Τετάρτη, στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Ποσειδωνίας Κορίνθου, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος. Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Αλέξανδρο Καρπερό και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά. Ο...
04 Μαΐου, 2024 - 14:48

Κορίνθου Διονύσιος: “Ο Χριστός δεν έχει ανάγκη να Τον λυπηθούμε αλλά να βιώσουμε τα Άγια Πάθη Του”

Διαδώστε:
Κορίνθου Διονύσιος: “Ο Χριστός δεν έχει ανάγκη να Τον λυπηθούμε αλλά να βιώσουμε τα Άγια Πάθη Του”

Την Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος τέλεσε την Μεγάλη Τετάρτη, στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Ποσειδωνίας Κορίνθου, ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τον Αιδεσ. Πρωτ/ρο π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, Εφημέριο του Καθεδρικού Ι. Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου, τον Εφημέριο του Ι. Ναού Αιδεσ. π. Αλέξανδρο Καρπερό και τον Αρχιδιάκονο π. Δαμασκηνό Γεννηματά.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης κατά την διάρκεια του κηρύγματος μετέφερε το μήνυμα της ημέρας αναλύοντας τα τέσσερα (4) γεγονότα από την ζωή του Χριστού, τα οποία αναφέρει ο Συναξαριστής, δηλαδή τον Ιερού Νιπτήρα, την παράδοση των Αχράντων Μυστηρίων του Μυστικού Δείπνου, την Υπερφυή Προσευχή και την προδοσία του Ιούδα ερμηνεύοντάς και συνδέοντάς τα μεταξύ τους. Ήδη οδεύουμε προς την κορύφωση του Θείου Δράματος, επεσήμανε ο Μητροπολίτης και ο Χριστός δεν έχει ανάγκη να Τον λυπηθούμε αλλά να βιώσουμε τα Άγια Πάθη Του και να του ψάλλουμε ενσυνείδητα «Μακρόθυμε Κύριε δόξα σοι», καθώς ότι υπέστη το υπέστη εκούσια για εμάς, ώστε να μας λυτρώσει από τη φθορά και το θάνατο!

Στην Ι. Ακολουθία παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Νικόλαος Σταυρέλης και ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Παπαϊωάννου, στους οποίους μαζί και με τους υπολοίπους πιστούς ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε να εορτάσουν με υγεία το Άγιο Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου μας!

Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος  από τον Επίσκοπος Κεγχρεών

Στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου, χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος. Στο κήρυγμα του ο άγιος Κεγχρεών, αναφερόμενος στα γεγονότα που περιγράφει ο Ι. Συναξαριστής, εστίασε στον Ι. Νιπτήρα τονίζοντας την άκρα ταπείνωση του Κυρίου. Ολοκληρώνοντας, μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε σε όλους τους παριστάμενους πιστούς «Καλή Ανάσταση»!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων