30/12/2020 30/12/2020 Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνει ότι φέτος, λόγω της εκτάκτου συγκυρίας της πανδημίας, δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη από ετών Ι. Αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα της πόλεώς μας, αλλά την Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Επίσκοπος Κεγχρεών...
30 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:26
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2020 - 13:38

Με χειροτονία διακόνου η Πρωτοχρονιά στη Μητρόπολη Κορίνθου

Διαδώστε:
Με χειροτονία διακόνου η Πρωτοχρονιά στη Μητρόπολη Κορίνθου

Η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου ανακοινώνει ότι φέτος, λόγω της εκτάκτου συγκυρίας της πανδημίας, δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη από ετών Ι. Αγρυπνία για τα μοναχικά άτομα της πόλεώς μας, αλλά την Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος και ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, θα τελέσουν την Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Απ. Παύλου στην Κόρινθο περί ώρα 7:30 π.μ.. Κατά τη διάρκεια της Δισαρχιερατικής Θ. Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Παναγιώτη Δεδάκη, εγγάμου, πατέρα ενός τέκνου, καταγομένου εκ Κιάτου Κορινθίας.

Περί δε την 11η πρωινή θα τελεσθεί η επίσημη Δοξολογία για την είσοδο του Νέου Πολιτικού Έτους 2021.

Επισημαίνεται ότι λόγω των ισχυόντων μέτρων κατά της εξάπλωσης του Covid-19, που επιτρέπουν την παρουσία 50 ατόμων στους μεγάλους Ναούς, την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των απαιτούμενων θρησκευτικών αναγκών των πιστών, θα πραγματοποιηθούν δύο (2) Θ. Λειτουργίες, στον ως άνω Ι. Ναό, η πρώτη έως τις 7:00 π.μ. και η δεύτερη, στην οποία θα λάβει χώρα και η Χειροτονία, 7:30 π.μ. έως 11:00 π.μ..

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι δύο (2) Θ. Λειτουργίες θα πραγματοποιηθούν και στον Ι. Ναό του Αγ. Νικολάου Κορίνθου τις ίδιες ώρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων