Ι.Μ. Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους
23 Δεκεμβρίου, 2019

Μνημόσυνο για την πρεσβυτέρα Ευθαλεία

Διαδώστε:

Μήνυμα παρηγορητικό για την απώλεια της ανθρώπινης ζωής, απηύθυνε ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους, κ. Διονύσιος στο πλαίσιο του μνημοσύνου της πρεσβυτέρας του Ιερέα π. Αναστάσιου Ξύδη, Εφημέριο του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μεσσινού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Φενεού.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας οπότε τελέσθηκε και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Ευθαλείας, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε με παρηγορητικούς και υποστηρικτικούς λόγους προς τον π. Αναστάσιο και την οικογένειά του, αναφερόμενος στο μυστήριο του θανάτου και στο πως η Εκκλησία μας παρηγορεί και στηρίζει τον άνθρωπο στην απώλεια των προσφιλών του και γενικότερα σε όλες τις δυσκολίες της ζωής. Παράλληλα, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην απλή, ταπεινή και καλή πρεσβυτέρα Ευθαλεία, για την οποία ευχήθηκε να είναι αιωνία η μνήμη της!


Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αρχιερατική Περιφέρεια του Φενεού, απένειμε το οφφίκιο του Σταυροφόρου-Οικονόμου στον Αιδέσ. π. Χρήστο Λάλο, Εφημέριο του Ι. Ναού Αγίας Μαρίνης Στενού, επιβραβεύοντάς τον για την έως τώρα διακονία του, αλλά και προτρέποντάς τον να επιτελεί τα Ιερατικά καθήκοντά του θυσιαστικά έχοντας πάντοτε ως πρότυπο τον Γεννηθέντα, Σταυρωθέντα και Αναστάντα Χριστό μας.

Διαδώστε: