10/07/2023 10/07/2023 Το Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023, ημέρα μνήμης του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος  μετέβη στο Α΄ Κοιμητήριο Κορίνθου. Εκεί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου προκατόχου του κυρού Προκοπίου Τζαβάρα (1949 – 1964), του πνευματικού του τέκνου μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου Τσακουμάκα,...
10 Ιουλίου, 2023 - 17:10
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2023 - 17:02

Ο Κορίνθου Διονύσιος τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του προκατόχου του μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου

Διαδώστε:
Ο Κορίνθου Διονύσιος τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του προκατόχου του μακαριστού Μητροπολίτη Προκοπίου

Το Σάββατο, 8 Ιουλίου 2023, ημέρα μνήμης του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος  μετέβη στο Α΄ Κοιμητήριο Κορίνθου.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του τάφου του αειμνήστου προκατόχου του κυρού Προκοπίου Τζαβάρα (1949 – 1964), του πνευματικού του τέκνου μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου Τσακουμάκα, διετελέσαντος επί σειρά ετών Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως, του μακαριστού Μητροπολίτου Ύδρας και των πνευματικών αυτού τέκνων αοιδίμων Μητροπολιτών, Γυθείου και Οιτύλου, από Κεφαλληνίας, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς που έφεραν το τίμιο όνομα του Αγίου Προκοπίου καθώς και των αοιδίμων Αρχιμανδριτών Προκοπίου Παπαδόπουλου, Εφημερίου Λουτρακίου και Προκοπίου Μερτύρη, Καθηγουμένου και Ιδρυτού των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλετζίου και Αγίου Αθανασίου Πουλίτσας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, συνοδευόταν από τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεώς π. Δαμασκηνό Γεννηματά και τον Διάκονο π. Χρήστο Χίλια.

Ο Σεβασμιώτατος προσευχήθηκε ο Κύριος να αναπαύει τας ψυχάς αυτών, να είναι η μνήμη τους αιώνια και η ευχή τους να συνοδεύει το πλήρωμα της αγίας Εκκλησίας υπέρ του οποίου οι αοίδιμοι ανάλωσαν τον επίγειο βίο τους, εργαζόμενοι ο καθένας «ἐφ’ ᾧ ἐτάχθη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων