16/05/2024 16/05/2024 Από το Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο υπουργός Επικρατείας κ. Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης, ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών. Ο υπουργός, συνοδευόμενος από την Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο κ. Μαρία-Ελένη Σούκουλη, τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του κ. Θεόδωρο Δεληγιώργη, τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κορινθίας κ. Δημήτριο Σουφρίλα και το επιτελείο...
16 Μαΐου, 2024 - 15:13
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2024 - 15:01

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο

Διαδώστε:
Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο

Από το Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κορινθία ο υπουργός Επικρατείας κ. Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης, ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από την Αναπληρώτρια Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπο κ. Μαρία-Ελένη Σούκουλη, τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του κ. Θεόδωρο Δεληγιώργη, τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κορινθίας κ. Δημήτριο Σουφρίλα και το επιτελείο του επισκέφθηκαν τον Επισκοπικό Οίκο της Ιεράς Μητρόπολης και στην Αίθουσα του Θρόνου συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, παρουσία και του Πρωτοσυγκέλλου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου και του Διευθυντού του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου Μάνταλου.

Η μακρά, παραγωγική και πολύ πλούσια σε θεματολογία συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με τον κ. υπουργό και τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, πολλές φορές με χιούμορ αλλά και με την εμπρέπουσα σοβαρότητα, να αγγίζουν με αλληλοσεβασμό και οικειότητα θέματα «δύσκολα», που άπτονται της σύγχρονης κοινωνικής επικαιρότητας, καθώς και θέματα που αφορούν τους δύο ύψιστους Θεσμούς του Γένους μας, τους οποίους εκπροσωπούν επαξίως αμφότεροι.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Βορίδη για την ευγενική επίσκεψή του αλλά και για την ειλικρινή παρουσία του και του ευχήθηκε όπως ο Αναστάς Κύριός μας Ιησούς Χριστός, δια πρεσβειών του Αποστόλου και Ιδρυτού της Τοπικής μας Εκκλησίας Παύλου, να τον ενισχύει και να τον δυναμώνει στα ευθυνοφόρα Υπουργικά και Κοινοβουλευτικά καθήκοντα του.

Ο Ποιμενάρχης φυσικά δεν παρέλειψε να προσφέρει στον κ. υπουργό τα δέοντα αναμνηστικά δώρα, μεταξύ των οποίων και τα βιβλία, Εκδόσεις της Ι. Μητρόπολης: α) “Παύλου «σφραγίς», Η Κορίνθου Εκκλησία στον Χρόνο”, και β) «Σύντομες εισαγωγές στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη οι Δυο προς Κορινθίους Επιστολές του Αποστόλου Παύλου», του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου (Φούντα).

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων