Ι.Μ. Κυθήρων και Αντικυθήρων
25 Σεπτεμβρίου, 2024

Tα Κύθηρα εόρτασαν την Προστάτιδα Παναγία Μυρτιδιώτισσα

Διαδώστε:

Με αισθήματα συγκίνησης και κατάνυξης, η νήσος των Κυθήρων εόρτασε την Πολιούχο και Έφορό της Παναγία Μυρτιδιώτισσα, στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα όπου βρέθηκε και φυλάσσεται από αιώνων το περίπυστο και θαυματουργό Εικόνισμά Της.

Με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου και του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Σεραφείμ τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών από όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ της πλειάδος των Ιερέων και ο Πρωτοσύγκελος της όμορης Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου της Εκκλησίας της Κρήτης π. Αγαθάγγελος, με μεγάλο αριθμό προσκυνητών από την Κρήτη.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλε βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Νικολάου Ταπραντζή εκ Λακωνίας.

Δείτε σε επανάληψη τον Πανηγυρικό Εσπερινό:

Δείτε σε επανάληψη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία:

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης με τους Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του ΔΣ, οι Βουλευτές της Ά Πειραιά και Νήσων κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, κ. Κώστας Κατσαφάδος και κ. Νίκος Βλαχάκος, ο Πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευ. Βενάρδος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φορείς και σύλλογοι των Κυθήρων, καθώς και απόδημοι Κυθήριοι.

Τη λιτανεία κάλυψε μουσικά η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού.

 

Διαδώστε: