Ι.Μ. Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών
12 Νοεμβρίου, 2018

Η Σάμος εόρτασε την επέτειο της Ένωσης της με την Ελλάδα

Διαδώστε:

Μήνυμα ομοψυχίας αλλά και αφοσίωσης στις διαχρονικές αξίες του Γένους έδωσαν οι ακρίτες της Σάμου την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 με αφορμή την 106η επέτειο της Eνώσεως του νησιού με την Μητέρα Ελλάδα. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η πόλη της Σάμου και ο Ιερός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος . O Ναός αυτός αποτελεί σύμβολο αφού σε αυτόν την 11η Νοεμβρίου 1912 ο Μητροπολίτης Σάμου Κωνσταντίνος Βοντζαλίδης, ο αρχηγός της Σαμιακής επαναστάσεως Θεμιστοκλής Σοφούλης, αλλά και οι πληρεξούσιοι της εθνοσυνέλευσης συνέταξαν και υπέγραψαν το ψήφισμα της Ένωσης με την Μητέρα Ελλάδα.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ Ευσέβιος.

Στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη Δοξολογία ,προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κατά διάρκεια της οποίας εξεφωνήθη και ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Σάμου κ. Ευάγγελο Τσεσμελή.

Έπειτα εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο Άγαλμα του Θεμιστοκλή Σοφούλη έγινε η κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση με την συμμετοχή Μαθητών , Συλλόγων και του Στρατού μας.

Στην παρέλαση  συμμετείχε το τμήμα των χορευτικών ομάδων του Ιερού Ναού Αγίου Θεοδώρου Σάμου αλλά και αντιπροσωπεία των Νεανικών Συντροφιών της Ιεράς Μητρόπολης Σάμου.

Διαδώστε: