12/05/2023 12/05/2023 Ανάθεση στο Πολυτεχνείο Κρήτης εκτέλεσης ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Ερευνητικές εργασίες για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καρλόβασι Σάμου». Με υπουργική απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, ανατέθηκε η εκτέλεση του ερευνητικού προγράμματος «ερευνητικές εργασίες για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καρλόβασι της Σάμου», στο...
12 Μαΐου, 2023 - 14:52
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2023 - 14:37

Ανάθεση ερευνητικού προγράμματος για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καρλόβασι Σάμου

Διαδώστε:
Ανάθεση ερευνητικού προγράμματος για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καρλόβασι Σάμου

Ανάθεση στο Πολυτεχνείο Κρήτης εκτέλεσης ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Ερευνητικές εργασίες για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καρλόβασι Σάμου».

Με υπουργική απόφαση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, ανατέθηκε η εκτέλεση του ερευνητικού προγράμματος «ερευνητικές εργασίες για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καρλόβασι της Σάμου», στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Νικόλαο Σκουτέλη, Διευθυντή Εργαστηρίου Τεκμηρίωσης και Αποκατάστασης Ιστορικών Κτηρίων και Συνόλων.

Το ανωτέρω ερευνητικό πρόγραμμα μετά την υπογραφή Προγραμματικής Συμβάσεως μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου και Ικαρίας, χρηματοδοτήθηκε από τον προϋπολογισμό εξόδων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκη και ανέρχεται στο ποσό των 250.000 €.

Χρόνος ολοκλήρωσης και παράδοσης 7 μήνες. Την διαχείριση και παρακολούθηση της εκπόνησης του ερευνητικού προγράμματος έχει η Δνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων