Ι.Μ. Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών
13 Νοεμβρίου, 2023

Η 111η επέτειος από την Ένωση της Σάμου μετά της μητρός Ελλάδος

Διαδώστε:

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε ατμόσφαιρα Πατριωτικής έξαρσης Εοορτάστηκε η 111η Επέτειος της Ενώσεως της Σάμου με την Μητέρα Ελλάδα (11 Νοεμβρίου 1912).

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. κ. Ευσέβιος, την Κύριακή 12 Νοεμβρίου τ.ε. χοροστάτησε στον Όρθρο και Ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στη πόλη της Σάμου όπου και τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία παρουσία των Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχόντων του Νησιού μας, αντιπροσώπων των Σχολείων και των Συλλόγων και πλήθους Ευσεβών Χριστιανών.

Στη συνέχεια στη πλατεία του Θεμιστοκλέους Σοφούλη πρωτεργάτου της Ενώσεως της Σάμου και έμπροσθεν του ανδριάντα αυτού, τελέσθηκε επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων. Επακολούθησε μεγαλειώδεις παρέλαση από Μαθητές, Συλλόγους και από τα στρατευμένα νιάτα της Πατρίδος μας. Οι εκδηλωσεις συνεχίσθηκαν με την παρουσίαση χορευτικών από Πολιτιστικούς Συλλόγους από ολόκληρο το Νησί μας.

Σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Νήσου μας ανεγνώσθη αντί κηρύγματος σχετική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου για την συμβολή της τοπικής Εκκλησίας στην Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος των εκδηλώσεων αναφέρθηκε στο ιστορικό της ενσωμάτωσης της Σάμου μετά της Μητρός Ελλάδος λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο φετινός εορτασμός αποτελεί ευκαιρία αναβαπτισμού στα νάματα της πίστεως στον Θεό, των Ελληνορθοδόξων παραδόσεων και των ιδεωδών κάθε Σαμίου».

 

Διαδώστε: