27/06/2024 27/06/2024 Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου. Ο Σεβασμιώτατος, τη Κυριακή της Πεντηκοστής 23 Ιουνίου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, Ιερούργησε και τέλεσε την ακολουθία του Εσπερινού της Γονυκλισίας στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής. Το απόγευμα μετέβη στο χωριό των Μυτιληνιών, όπου προέστη...
27 Ιουνίου, 2024 - 10:48

Η εορτή της Πεντηκοστής στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου

Διαδώστε:
Η εορτή της Πεντηκοστής στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου

Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου.

Ο Σεβασμιώτατος, τη Κυριακή της Πεντηκοστής 23 Ιουνίου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, Ιερούργησε και τέλεσε την ακολουθία του Εσπερινού της Γονυκλισίας στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

Το απόγευμα μετέβη στο χωριό των Μυτιληνιών, όπου προέστη της υποδοχής της Εφεστίου Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος, της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μυτιληνιών και εν συνεχεία Χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Κοιμ. της Θεοτόκου Μυτηλινιών, καθ΄ότι λόγω της ετοιμορροποίας του Καθολικού και των κελιών της Ιεράς Μονής από του καταστρεπτικού σεισμού του 2020 κατεστάθη αδύνατος η τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού στην Ιερά Μονή.

Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ο Ποιμενάρχης Χοροστάτησε στον Όρθρο και στη Θ. Λειτουργία και προέστη της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παγώνδα, παλαιό Ενοριακό Ναό του χωριού όπου έχει μεταφερθεί η λειτουργική ζωή της ενορίας, του μεγαλοπρεπούς Ναού της Αγίας Τριάδος Παγώνδα.

Το απόγευμα κατά παράδοση ο Μητροπολίτης Χοροστάτησε στον Μεθέορτο Εσπερινό στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος στο λόφο του Παλαιού Καρλοβάσου και εν συνεχεία Προέστη της Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας (Ύψωμα), με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Καρλοβάσου «Κλεάνθης ο Σάμιος».

Σε όλες τις ως άνω λατρευτικές συνάξεις του Χριστεπωνύμου πληρώματος της Τοπικής μας Εκκλησίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ομίλησε επίκαιρα.

Παρέστησαν Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Νησιού μας και πλήθος Ευσεβών Χριστιανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων