08/01/2024 08/01/2024 Με λαμπρότητα και την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών. Επίκεντρο της Δεσποτικής εορτής ήταν η πόλη της Σάμου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στο Άνω Βαθύ. Ακολούθως ο Μητροπολίτης...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2024 - 16:16

Η εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών

Διαδώστε:
Η εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών. Επίκεντρο της Δεσποτικής εορτής ήταν η πόλη της Σάμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε και τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στο Άνω Βαθύ.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος προέστη της Ιεράς Λιτάνευσης του Τιμίου Σταυρού προς το λιμάνι της Σάμου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της πόλης «Βαθύλλος», στρατιωτικού αγήματος, των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου, όπου και τελέσθηκε η ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων. Ένδεκα νέοι βούτηξαν για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό στους οποίους ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ευλογίες και ενθύμια.

Ομοίως με παραδοσιακή λαμπρότητα και πλήθος λαού εορτάσθηκαν τα Θεοφάνεια και στα τρία νησιά της ακριτικής Μητρόπολης, τη Σάμο, την Ικαρία και τους Φούρνους.

Να αναφερθεί δε ότι σε όλος τους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της Μητροπολιτικής Περιφέρειας αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου επί τη εορτή των Θεοφανείων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων