16/05/2024 17/05/2024 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε κι εφέτος η μνήμη του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά στο χωριό Μύλοι της Σάμου, στις 16 Μαΐου 2024, σύμφωνα με την ζωηρή τοπική παράδοση. Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Μύλων τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ....
16 Μαΐου, 2024 - 21:59
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2024 - 14:47

Η εορτή του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά στους Μύλους της Σάμου

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά στους Μύλους της Σάμου

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε κι εφέτος η μνήμη του Αγίου Μακαρίου Αρχιεπισκόπου Κορίνθου του Νοταρά στο χωριό Μύλοι της Σάμου, στις 16 Μαΐου 2024, σύμφωνα με την ζωηρή τοπική παράδοση.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Μύλων τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεώς Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος Σελλής αναφερόμενος στην φιλοκαλική αναγέννηση του 18ου αιώνος, της οποίας ο Άγιος Μακάριος υπήρξε εμπνευστής και πρωτοστάτης.

Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 στον ως άνω Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ιερούργησε, ομίλησε και προέστη μικράς Λιτάνευσης εντός του παραδοσιακού χωρίου των Μύλων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσέβιος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή και την πολιτεία του Αγίου Μακαρίου τονίζοντας την διέλευσή του από το νησί και συγκεκριμένα από το χωριό των Μύλων, τα θαύματα που επιτέλεσε ο Άγιος αλλά και την μεγάλη πνευματική κληρονομιά που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων