23/07/2024 23/07/2024 Στις 21 Ιουλίου 2024, Κυριακή Δ΄ Ματθαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμά του, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιο Πατρό, τον Αιδεσιμολ. π. Σωτήριο Αθανασάκη, φιλοξενούμενο κληρικό...
23 Ιουλίου, 2024 - 16:00
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2024 - 14:54

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Πανορμίτου Σύμης

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Πανορμίτου Σύμης

Στις 21 Ιουλίου 2024, Κυριακή Δ΄ Ματθαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμά του, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στην Ι. Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιο Πατρό, τον Αιδεσιμολ. π. Σωτήριο Αθανασάκη, φιλοξενούμενο κληρικό εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τον Αιδεσιμολ. π. Χρήστο Σιδηρόπουλο, φιλοξενούμενο κληρικό εκ της Ι. Μητροπόλεως Βελγίου και τον Ιεροδιάκονο π. Παύλο Τερεζάκη, αδελφό της Ι. Μονής. Την ι. υμνωδία απέδωσε εναρμονίως ο Πρωτοψάλτης της Ι. Μονής κ. Σταύρος Πήλιουρας μαζί με άλλους ψάλτες.

 

Ο Σεβασμιώτατος δραττόμενος της ευλογημένης αυτής ευκαιρίας, ομίλησε προς τους εκκλησιαζομένους πιστούς, λαμβάνοντας αφορμή από το ευαγγελικό ανάγνωσμα, της θεραπείας του δούλου του Εκατοντάρχου, γεγονός το οποίο τονίζει την βαρύνουσα σημασία που έχει η προσωπική μας πίστη, όταν επικαλούμαστε τον Θεό. Όπως άλλωστε προκύπτει από την ευαγγελική διήγηση, ο Εκατόνταρχος διέθετε μεγάλη ταπείνωση και πίστη, δύο στοιχεία ουσιαστικά για την πνευματική ζωή όλων μας.

Η πίστη αυτής της ποιότητας, δυστυχώς, απουσιάζει στις μέρες μας, κι όμως αποτελεί το ζητούμενο της πνευματικής μας πορείας. Ζητούμε το θαύμα στη ζωή μας, και λησμονούμε ότι αυτό επιτελείται σύμφωνα με το μέτρο της δικής μας πίστεως. Αντί, επομένως, να απελπιζόμαστε όταν νιώθουμε ότι ο Θεός δεν απαντά στις προσευχές μας, ας εργαστούμε ώστε αυτές να γίνονται με περισσή ταπείνωση και με αληθινή πίστη απέναντι στον Θεό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων