14/10/2024 14/10/2024 Εχθές, 13 Οκτωβρίου 2024, Κυριακή Δ΄ Λουκά, στην Ι. Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς του τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμ. π. Αντώνιο Πατρό και τους φιλοξενουμένους κληρικούς εκ της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης, Αρχιμ. π. Ιωαννίκιο, Ηγούμενο της...
14 Οκτωβρίου, 2024 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/10/2024 - 21:22

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Πανορμίτου την Κυριακή Δ’ Λουκά

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Πανορμίτου την Κυριακή Δ’ Λουκά

Εχθές, 13 Οκτωβρίου 2024, Κυριακή Δ΄ Λουκά, στην Ι. Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς του τον Πανοσιολ. Καθηγούμενο της Ι. Μονής, Αρχιμ. π. Αντώνιο Πατρό και τους φιλοξενουμένους κληρικούς εκ της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης, Αρχιμ. π. Ιωαννίκιο, Ηγούμενο της Ι. Μονής Κλαδορράχης Φλωρίνης και τον π. Αιμιλιανό, ενώ το ι. αναλόγιο διακόνησαν γλυκυφθόγγως ο κ. Σταύρος Πίλιουρας και ο κ. Ελευθέριος Ξηράκης.

Ο Σεβασμιώτατος, ως ακάματος Διάκονος του Θείου λόγου ανέλυσε την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή, την επονομαζόμενη του «Σπορέως», μίλησε διεξοδικώς για την ομώνυμη παραβολή που ο Κύριος είπε στους Μαθητές Του και μάλιστα ερμηνεύοντάς την επακριβώς, για να επισημάνει την ευθύνη του καθενός μας απέναντι στο λόγο του Θεού.

Επίσης αναφέρθηκε στην έναρξη των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων και στην μεγάλη σημασία της ιεράς Κατηχήσεως, προτρέποντας τους γονείς και τα παιδιά να συμμετάσχουν στις διδακτικές δράσεις της τοπικής Εκκλησίας, ευχόμενος ευλογημένη κατηχητική χρονιά και πλουσίους πνευματικούς καρπούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων