13/06/2024 15/06/2024 Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 στη Σύμη η Ανάληψη του Κυρίου. Κέντρο της πανηγύρεως ήταν ο γραφικότατος παραθαλάσιος Ιερός Ναός της Αναλήψεως, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος προέστη το πρωί της Λειτουργικής Συνάξεως, έχοντας συλλειτουργούς τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Στέφανο Μακρή, τον π. Αντώνιο Μανιά και τον π. Γεώργιο...
13 Ιουνίου, 2024 - 21:32
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2024 - 22:55

Η πανήγυρη του Ιερού Ναού της Αναλήψεως στη Σύμη

Διαδώστε:
Η πανήγυρη του Ιερού Ναού της Αναλήψεως στη Σύμη

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 στη Σύμη η Ανάληψη του Κυρίου.

Κέντρο της πανηγύρεως ήταν ο γραφικότατος παραθαλάσιος Ιερός Ναός της Αναλήψεως, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος προέστη το πρωί της Λειτουργικής Συνάξεως, έχοντας συλλειτουργούς τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Στέφανο Μακρή, τον π. Αντώνιο Μανιά και τον π. Γεώργιο Κακακιό.

Το αναλόγιο διακόνησε ο Ιεροψάλτης κ. Αγαπητός Μιχελλής, ο κ. Δημήτριος Κοπανίδης και ο κ. Ιωάννης Μονδάνος, οι οποίοι διά της ιεράς υμνωδίας, συνέβαλαν καθοριστικά στην πνευματική ανάταση των πιστών, που για μια ακόμη χρονιά κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, ο οποίος, σημειωτέον, κοσμείται με εκπληκτικής ξυλογλυπτικής τέχνης τέμπλο και ιερές Εικόνες, μεταφερθέντα από τις έναντι αλησμόνητες Πατρίδες, ολίγον προ της τραγωδίας εκείνου του μαύρου θέρους του 1922.

Μεταξύ άλλων παρέστη και ο Διοικητής Δ.Α.Ν. Σύμης Συνταγματάρχης κ. Γεώργιος Ζιώγας.

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο αναλύοντας τα υψηλά νοήματα της Εορτής, μετά την Θεία Λειτουργία προέστη της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνος και εν συνεχεία ευλόγησε τους προσφερομένους Άρτους.

Μετά το πέρας, η φιλόξενη Επιτροπή του Ιερού Ναού προσέφερε καφέ και τα καθιερωμένα εόρτια κεράσματα στους συμμετέχοντες πιστούς, ώστε η πνευματική χαρά να διοχετευθεί και στην διαπροσωπική επαφή και επικοινωνία των ανθρώπων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων