Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης
14 Σεπτεμβρίου, 2024

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων

Διαδώστε:

Μέσα σε ατμόσφαιρα πνευματικής ανατάσεως και με τη δέουσα λαμπρότητα, τελέστηκε και φέτος η Ιερά Πανήγυρις της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου 2024 πλήθος πιστών έσπευσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσουν τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό, το αγιώτερο σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής πίστεως, που αποτελεί σημείο νίκης, ελπίδος, ζωής, και αναστάσεως.

Με τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια προ του Εσπερινού υποδέχθηκε έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος τεμάχιο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού το οποίο τοποθετήθηκε εντός ειδικού προσκυνηταρίου του Ιερού Ναού.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος και συγχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας ο οποίος και αναφέρθηκε στη σπουδαία και ιερή εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

 

 

Περισότερες φωτογραφίες από τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στο άλμπουμ:

 

Ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής εορτής, 14 Σεπτεμβρίου 2024, σε όλους τους ενοριακούς Ναούς τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο πανηγυρίζων και περικαλλέστατος, μετά την εσωτερική ανακαίνιση, Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η ακολουθία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Συμπροσευχόμενος παρέστη στο Ιερό Βήμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο άλμπουμ:

Διαδώστε: