28/07/2024 28/07/2024 Πλήθος πιστών υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024, παραμονή της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο κάτωθεν του φρουρίου Τρικάλων. Εν συνεχεία τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, και θείου κηρύγματος. Προέστη και κήρυξε και τον Θείο λόγο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης,...
28 Ιουλίου, 2024 - 12:25
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2024 - 14:56

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Παντελεήμονος στα Τρίκαλα – Έψαλλε κλιμάκιο του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων

Διαδώστε:
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Παντελεήμονος στα Τρίκαλα –  Έψαλλε κλιμάκιο του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων

Πλήθος πιστών υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2024, παραμονή της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος, απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο κάτωθεν του φρουρίου Τρικάλων.

Εν συνεχεία τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, και θείου κηρύγματος.

Προέστη και κήρυξε και τον Θείο λόγο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Κολώνας συμπαραστατούμενος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το ιερό λείψανο του Αγίου προσκόμισε ο Πρωτ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

Το αναλόγιο κόσμησαν Πρωτοψάλτες και Λαμπαδάριοι, μέλη του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων, ο πρόεδρος του Σωματείου Αθανάσιος Δημητρίου, Νικόλαος Γκόγκος, Νικόλαος Μαντέλας, Κων/νος Ζιώγας, και Πέτρος Ζησοπουλος.

Το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία την οποία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Ελισαίος Γούλας και έψαλλαν οι Πρωτοψάλτες Ευθύμιος Σπύρου ταμίας του Σωματείου, Νικόλαος Γκόγκος, Γεώργιος Καλούτσας, και Δήμου Κλεομένης.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία όπου έψαλλαν και πάλι μέλη του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων