Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες εκατοντάδες πιστών από τα χωριά της Φαρκαδόνας συνόδευσαν την Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας από το χωριό του Αχλαδοχωρίου στην Οιχαλία με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήνη.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 αψήφησαν τη ζέστη και περπάτησαν φέρνοντας στις πλάτες του την Ιερή Εικόνα, προσκυνώντας τη Χάρη της και ζητώντας ίαση ψυχών και σωμάτων. Κατέθεσαν ελπίδες και πόθους, ζητώντας να μεσιτεύσει η ίδια στο Θεό και Υιό της.
Στο Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της, Ελπίδος, Πίστεως και Αγάπης Αχλαδοχωρίου όπου φιλοξενείται επί τετραμήνου η Εικόνα τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ στην συνέχεια ο ιερέας του χωριού μαζί με τους κατοίκους ξεπροβόδισαν την Εικόνα.
Η Εικόνα μεταφερομένη στις πλάτες των πιστών, έλαβε το δρόμο για την Οιχαλία, όπου θα φιλοξενηθεί επί 8μηνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Την Εικόνα της Παναγίας προπορευόταν ιερείς ψάλλοντας θεομητορικούς ύμνους ενώ συνοδευόταν από πλήθος πιστών από τα χωριά του Αχλαδοχωρίου και του Γριζάνου. Ανθρώποι όλων των ηλικιών που εναπόθεσαν ελπίδες και τάματα στη Θεομήτωρ.
Η πομπή έφτασε στην είσοδο της Κρήνης για να κατευθυνθεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων. Πλήθος πιστών ανέμενε την Εικόνα για να προσκυνήσει και να ζητήσει τη Χάρη της Παναγίας. Να γονατίσει μπροστά της, και να αιτηθεί βοήθεια και δύναμη.
Τελικός σταθμός της Εικόνας, αφού πραγματοποιήθηκαν σύντομες στάσεις και Δεήσεις σε εξωκκλήσια ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Οιχαλίας. Την Ιερά Εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών. Εκεί η Εικόνα θα παραμείνει για 8 μήνες απλώνοντας τη Σκέπη της σε όσους ζητούν την βοήθεια και την υποστήριξη της.
Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε σε δύσβατο και δασώδες σημείο της περιοχής από 8 Κυνηγούς οι οποίοι καταγόταν από τρία χωριά την Οιχαλία, το Αχλαδοχώρι και το Κουτσίκοβο. Έτσι αποφάσισαν κάθε χωριό να φιλοξενεί την Εικόνα στην ενορία του για τέσσερις μήνες το χρόνο. Όταν το Κουτσίκοβο έπαψε να υφίσταται αποφασίστηκε τους 4 επιπλέον μήνες η εικόνα να παραμένει στην Οιχαλία.
Κατά την περιφορά η εικόνα μεταφέρεται από τους κατοίκους του Αχλαδοχωρίου, της Κρήνης και της Οιχαλίας από ώμο σε ώμο αναπαριστώντας τους Κυνηγούς εκείνης της εποχής που μετέφεραν την εικόνα διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλον μέχρι τον κάμπο.