21/05/2024 21/05/2024 Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 το απόγευμα Ιερό Απότμημα Λειψάνου της Οσίας και Θεοφόρου Μητρός Ημών Γαβριηλίας της Ασκητρίας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας . Με τη δέουσα θρησκευτική μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων το ιερό...
21 Μαΐου, 2024 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 21/05/2024 - 13:09

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας στον Μητροπολιτικό Ναό Τρικάλων

Διαδώστε:
Υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας στον Μητροπολιτικό Ναό Τρικάλων

Με ευσέβεια και κατάνυξη οι κάτοικοι των Τρικάλων υποδέχτηκαν την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 το απόγευμα Ιερό Απότμημα Λειψάνου της Οσίας και Θεοφόρου Μητρός Ημών Γαβριηλίας της Ασκητρίας εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας .

Με τη δέουσα θρησκευτική μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκαν έμπροσθεν των προπυλαίων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων το ιερό λείψανο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία με λιτανευτική πομπή το Ιερό Λείψανο τοποθετήθηκε εντός του Ιερού Ναού.

Το Τίμιο Λείψανο μετέφερε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού, ενώ έψαλλε ο εκλεκτός χορός Ιεροψαλτών. Συμμετείχαν και οι ιερείς της πόλεως και των χωρίων των Τρικάλων.

Το Τίμιο Λείψανο μετέφερε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο κ. Στέφανο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του στην λαμπρά υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας στην πόλη των Τρικάλων και τον παρακάλεσε να μεταφέρει τις ευχαριστίες όλων στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιο.

Ακολούθως ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος τέλεσε Ιερά Αγρυπνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων