19/10/2023 20/10/2023 Στο πλαίσιο της σειράς των διαδικτυακών εκπομπών «Επισκοπικός Λόγος», το απόγευμα της Πέμπτης 19ης Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ανέπτυξε το θέμα: «Τα μυστήρια μας ενώνουν με τον Χριστό». Ο διαδικτυακός «Επισκοπικός Λόγος» μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 7:00 μ.μ. στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στην...
19 Οκτωβρίου, 2023 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 20/10/2023 - 0:59

«Επισκοπικός Λόγος» με τον Μητροπολίτη Βεροίας: «Τα μυστήρια μας ενώνουν με τον Χριστό»

Διαδώστε:
«Επισκοπικός Λόγος» με τον Μητροπολίτη Βεροίας: «Τα μυστήρια μας ενώνουν με τον Χριστό»

Στο πλαίσιο της σειράς των διαδικτυακών εκπομπών «Επισκοπικός Λόγος», το απόγευμα της Πέμπτης 19ης Οκτωβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων ανέπτυξε το θέμα: «Τα μυστήρια μας ενώνουν με τον Χριστό».

Ο διαδικτυακός «Επισκοπικός Λόγος» μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 7:00 μ.μ. στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook, στο κανάλι στο Youtube καθώς και στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας «Παύλειος Λόγος 90.2 FM».

Στη διαδικτυακή ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ανέφερε μεταξύ πολλών άλλων:

Στα προηγούμενα κεφάλαια του πρώτου λόγου της πραγματείας του «Περί της εν Χριστώ ζωής» ο άγιος Νικόλαος ο Καβάσιλας μας περιέγραψε αναλυτικά το νόημα και τη σημασία των τριών ιερών μυστηρίων, του αγίου βαπτίσματος, του ιερού χρίσματος και της θείας ευχαριστίας, τα οποία, όπως ήδη έχουμε πεί, αποτελούν συστατικά στοιχεία και θεμέλια της πνευματικής ζωής του κάθε πιστού.

Η εν Χριστώ ζωή συγκροτείται με τα ιερά μυστήρια, αλλά απαιτεί και την ανθρώπινη προσπάθεια. Όποιος θέλει, λοιπόν, να μιλήσει για τη ζωή αυτή, θα πρέπει να αναφερθεί σε κάθε ένα ιερό μυστήριο ξεχωριστά και στη συνέχεια να εξετάσει τι οφείλει να κάνει ο κάθε πιστός, ο οποίος επιθυμεί και επιδιώκει να βιώσει την εν Χριστώ ζωή.

Με αυτή τη διευκρίνιση, η οποία αποτελεί συγχρόνως και εισαγωγή στα όσα θα πεί στη συνέχεια ο ιερός Πατήρ, κλείνει τον πρώτο λόγο του έργου του «Περί της εν Χριστώ ζωής» ο άγιος Νικόλαος Καβάσιλας.

Μας εξήγησε τη σημασία, την αναγκαιότητα και τους συμβολισμούς του κάθε ενός από τα τρία μυστήρια. Μας ανέπτυξε τη θέση που έχουν στη ζωή και στη σωτηρία μας και τη συμβολή τους, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε μέσω αυτών και εμείς ενωμένοι με τον Χριστό.

Συνεχίζοντας το έργο του θα αφιερώσει τον δεύτερο λόγο στο μυστήριο του αγίου βαπτίσματος και θα μας εξηγήσει με κάθε λεπτομέρεια πως αυτό το μυστήριο συντελεί στην εν Χριστώ ζωή. Θα τα δούμε όμως όλα αυτά στη συνέχεια των ομιλιών μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων