Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας
10 Ιουλίου, 2024

H εορτή της Παναγίας Τριχερούσης και η 30η επέτειος από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Βεροίας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας εορτάστηκε σήμερα με λαμπρότητα η εορτή της εν Δοβρά συνάξεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τριχερούσης που εορτάζεται ετησίως στις 10 Ιουλίου.

Ιδιαίτερη ευλογία για τον λαό της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής αποτελεί το γεγονός ότι ο εορτασμός της Παναγίας Τριχερούσης συμπίπτει με την 30η επέτειο από την ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος από την 10η Ιουλίου 1994, ημέρα της ενθρονίσεως του, μέχρι και σήμερα διαποιμαίνει θεοφιλώς και θεαρέστως τον ευσεβή λαό του Θεού.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και συμμετείχαν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βεροίας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Στυλιανός Μακρής, Δρ. Θεολογίας.

Στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά, μαζί με το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Θαυματουργού Αγίου τίθεται σε προσκύνηση η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Τριχερούσης, η οποία μεταφέρθηκε τον Ιούνιο του 2017 από την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους και έκτοτε παραμένει στον Ιερό Ναό προς ευλογία των ευλαβών προσκυνητών.

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εορτασμός της Παναγίας Τριχερούσης στη Μονή Δοβρά (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφίες: π. Κοσμάς Καραγιάννης

Διαδώστε: