18/07/2024 18/07/2024 Κατά το διήμερο 13 και 14 Ιουλίου εορτάστηκε με λαμπρότητα και επισημότητα η Εκατονταετηρίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου. Στον εσπερινό του Σαββάτου 13 Ιουλίου χοροστάτηαε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, ενώ την Κυριακή 14 Ιουλίου τελέστηκε Πατριαρχική θεία Λειτουργία από την Α.Θ.Π. τον...
18 Ιουλίου, 2024 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2024 - 13:04

Ο Μητροπολίτης Βεροίας στους εορτασμούς για την Εκατονταετηρίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βεροίας στους εορτασμούς για την Εκατονταετηρίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων

Κατά το διήμερο 13 και 14 Ιουλίου εορτάστηκε με λαμπρότητα και επισημότητα η Εκατονταετηρίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πριγκηποννήσων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου.

Στον εσπερινό του Σαββάτου 13 Ιουλίου χοροστάτηαε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, ενώ την Κυριακή 14 Ιουλίου τελέστηκε Πατριαρχική θεία Λειτουργία από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γέροντος Πριγκηπονήσσων κ. Δημητρίου, Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Σεβάστειας κ. Σεραφείμ, Βεροίας κ. Παντελεήμονος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, Σύμης κ. Χρυσοστόμου, και Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο οικείος Ποιμενάρχης προσφώνησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος στη συνέχεια εκφώνησε πανηγυρική ομιλία για την επέτειο της Εκατονταετηρίδας, αλλά και την επέτειο πενήντα ετών ιεροσύνης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηπονήσσων κ. Δημητρίου.

Χαιρετισμό απήυθυναν ο Δήμαρχος Πριγκήπου, η Πρόεδρος της Ρωμέικης κοινότητας και η Πρόεδρος των εν Αθήναις καταγομένων από την Πρίγκηπο.

Ακολούθησαν αποκαλυπτήρια αφιερωματικής πλάκας στην πρόσοψη του Ιερού Ναού και επίσημο γεύμα στη Λέσχη «Ανατολή».

Το βράδυ της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε μουσική συναυλία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων