Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας
16 Αυγούστου, 2024

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και Εγκώμια της Θεοτόκου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σέλι Ημαθίας

Διαδώστε:

Πανηγυρικό Συλλείτουργο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σελίου την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024.

Στο πανηγυρικό συλλείτουργο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης κ. Απόστολος, ενώ έλαβαν μέρος οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Νοτίου Βεσσαραβίας κ. Βενιαμίν, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο, Απαμείας κ. Παΐσιος, Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας και ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας κλήρος και λαός έψαλλαν τα εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους αυτές τις εόρτιες ημέρες και τίμησε τον Άρχοντα κ. Ισίδωρο Γαρυφαλάκη και τη σύζυγό του Μαρία, την κ. Φωτεινή Ζηλιασκοπούλου, μητέρα του Θεοφ. Επισκόπου Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νοτίου Βεσσαραβίας κ. Βενιαμίν ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πρόσκληση να συμμετέχει στις Θεομητορικές πανηγύρεις της Ημαθίας, μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κ.k. Δανιήλ για τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων ποιμαντορίας του Σεβασμιωτάτου και του προσέφερε μία Εικόνα του Αγ;ioy Δημητρίου του Νέου, Πολιούχου Βουκουρεστίου.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Διαδώστε: