Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας
26 Οκτωβρίου, 2024

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στο Βουκουρέστι για την εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη

Διαδώστε:

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου το πρωί στον αύλειο χώρο του Πατριαρχικού Ιερού Ναού των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βουκουρέστι τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτη.

Στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και νέας Ιουστινιανής κ.κ. Γεώργιος, ενώ συμμετείχαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος των Ρουμάνων της Ουγγαρίας κ. Σιλουανός και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Τιμόθεος, βοηθός του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Δανιήλ στην Αρχιεπισκοπή Βουκουρεστίου.

Παρέστη μεγάλο πλήθος πιστών που συνέρρευσαν στην πρωτεύουσα της Ρουμανίας προκειμένου να συμμετάσχουν στους αυριανούς εορτασμούς του πολιούχου της πόλεως, του Αγίου Δημητρίου του Νέου και να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Αγίου Λαζάρου και του Αγίου Δημητρίου του νέου.

Διαβάστε σχετικά: Ομιλία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στο Βουκουρέστι: «Γιατί άραγε οι άνθρωποι του Θεού αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πόνους στη ζωή;»

Διαβάστε ακόμη:

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Κύπρου σε μοναστήρια στη Ρουμανία

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Οι λαοί της Κύπρου και της Ρουμανίας δεν θα επιβίωναν χωρίς την χριστιανική πίστη

Βουκουρέστι: Χιλιάδες πιστοί στην υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Λαζάρου – Ρουμανίας Δανιήλ και Κύπρου Γεώργιος επιβεβαίωσαν τους δεσμούς

Ρουμανία: Συστάσεις στους προσκυνητές για την εορτή του Αγίου Δημητρίου του Νέου, Προστάτη του Βουκουρεστίου

Διαδώστε: