25/03/2022 25/03/2022 Με βαθιά θρησκευτική κατάνυξη και υψηλό εθνικό φρόνημα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Μουτσαίνης Βροντάδου Χίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου πλαισιουμένου υπό ικανού αριθμού ιερέων και διακόνων και παρόντων εκπροσώπων των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, καθώς και σπουδαστών της ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΙΟΥ με την σημαία της σχολής. Ο...
25 Μαρτίου, 2022 - 19:36

Εσπερινός στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Μουτσαίνης Βροντάδου

Διαδώστε:
Εσπερινός στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Μουτσαίνης Βροντάδου

Με βαθιά θρησκευτική κατάνυξη και υψηλό εθνικό φρόνημα τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Μουτσαίνης Βροντάδου Χίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου πλαισιουμένου υπό ικανού αριθμού ιερέων και διακόνων και παρόντων εκπροσώπων των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, καθώς και σπουδαστών της ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΧΙΟΥ με την σημαία της σχολής.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθηκε θεολογικώς στους διαλόγους του πονηρού με την Εύα στον Παράδεισο και του Αρχαγγέλου Γαβριήλ με την Παναγία στην Ναζαρέτ, αλλά και ιστορικώς στον διάλογο του Χριστού με την Ελλάδα το 1821, τονίζοντας ότι η επικοινωνία Χριστού και Ελλάδος πρέπει να διατηρηθεί στον αιώνα.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος είχε πατρικό διάλογο με τους παρόντες σπουδαστές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων