21/07/2022 21/07/2022 Στο προσφυγικό Καστέλλο, εκεί όπου 100 χρόνια πριν, άνθρωποι ξεριζωμένοι, πονεμένοι και κυνηγημένοι από τους Νεότουρκους εγκαταστάθηκαν και κλήθηκαν να ξαναστήσουν τη ζωή τους από το μηδέν, θα χτυπήσει η καρδιά της Χίου το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου. Αφορμή, οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης για την Μικρά Ασία, με τον δραστήριο προσφυγικό σύλλογο Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης...
21 Ιουλίου, 2022 - 17:28
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2022 - 17:30

Λειτουργικά σκεύη από εκκλησιές της Μικρασίας στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής (βίντεο)

Διαδώστε:
Λειτουργικά σκεύη από εκκλησιές της Μικρασίας στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής (βίντεο)

Στο προσφυγικό Καστέλλο, εκεί όπου 100 χρόνια πριν, άνθρωποι ξεριζωμένοι, πονεμένοι και κυνηγημένοι από τους Νεότουρκους εγκαταστάθηκαν και κλήθηκαν να ξαναστήσουν τη ζωή τους από το μηδέν, θα χτυπήσει η καρδιά της Χίου το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου.

Αφορμή, οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης για την Μικρά Ασία, με τον δραστήριο προσφυγικό σύλλογο Αγιοπαρασκευουσίων Κρήνης Μικράς Ασίας, να επιχειρεί να αποτυπώσει με θρησκευτικό και πολιτιστικό τρόπο, τη σημασία της άσβηστης μνήμης της εθνικής συνείδησης και των αλησμόνητων πατρίδων.

Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς, στις φετινές εκδηλώσεις, αποτελεί το γεγονός ότι για το θρησκευτικό μέρος του εορτασμού θα χρησιμοποιηθούν εκκλησιαστικά σκεύη (όπως Δισκοπότηρα) που μεταφέρθηκαν από τα μικρασιατικά παράλια κατά την καταστροφή του 1922.

Πηγή: politischios.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων