03/08/2023 03/08/2023 Η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών έχει εντάξει στην πνευματική διακονία της το πρόγραμμα «Φιλολογικόν Ειλητάριον» με χώρο διεξαγωγής την Βιβλιοθήκη “Άγιος Αγαπητός”. Στο πλαίσιο αυτής της διακονίας ο κ. Ταξιάρχης Κόλιας, Ομότιμος Καθηγητής του Βυζαντινού Πολιτισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησε εισήγηση την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, περί των Βυζαντινών Σπουδών,...
03 Αυγούστου, 2023 - 14:46

Ο Σταυρός του Αγίου Ισιδώρου στον καθηγητή Ταξιάρχη Κόλια

Διαδώστε:
Ο Σταυρός του Αγίου Ισιδώρου στον καθηγητή Ταξιάρχη Κόλια

Η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών έχει εντάξει στην πνευματική διακονία της το πρόγραμμα «Φιλολογικόν Ειλητάριον» με χώρο διεξαγωγής την Βιβλιοθήκη “Άγιος Αγαπητός”.

Στο πλαίσιο αυτής της διακονίας ο κ. Ταξιάρχης Κόλιας, Ομότιμος Καθηγητής του Βυζαντινού Πολιτισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησε εισήγηση την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023, περί των Βυζαντινών Σπουδών, με θέμα «Άνθρωπος και φύση στο Βυζάντιο, με αφορμή μία απώλεια».

Ο Καθηγητής ένεκα της απωλείας της Διδάκτορος Μαρίας Χρόνη – Βακαλοπούλου, η οποία επιστημονικώς είχε μελετήσει το θέμα και ως Φιλολογικό Μνημόσυνο δι’ αυτήν, ανέπτυξε επί τη βάσει των μελετών της το ως είρηται θέμα. Την εισήγηση  παρακολούθησαν πολλοί και διαπρεπείς Φιλόλογοι, αλλά και Φοιτητές της Χίου.

Στο πέρας της συναντήσεως ο Φιλόλογος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος απένειμε στον κ. Κόλια το Παράσημο του Σταυρού του Αγίου Ισιδώρου, τόσο διότι πρωτοστάτησε στη διοργάνωση του Επιστημονικού Συνεδρίου γιά τον Κωνσταντίνο Άμαντο (2016), όσο και για το ότι μερίμνησε ως Διευθυντής Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών γιά την δωρεά πολλών επιστημονικών τεκμηρίων στη Βιβλιοθήκη “Άγιος Αγαπητός”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων