17/08/2024 17/08/2024 Με εκκλησιαστική κατάνυξη αλλά και εθνική συγκίνηση ετελέσθη το Σάββατο 17 Αυγούστου 2024 η καθιερωμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα νήσου Παναγιάς των Οινουσσών ιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Μάρκου με την συμμετοχή του Πρωτοπρ. π. Γεωργίου Μαυριάνου και του Αρχιδιακόνου π. Αποστόλου Λάρδα.   Παρόντες ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Αμπατζίδης,...
17 Αυγούστου, 2024 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2024 - 18:11

Χίου Μάρκος από την νησίδα της Παναγιάς: Η γαλάζια πατρίδα είναι η Ελλάδα

Διαδώστε:
Χίου Μάρκος από την νησίδα της Παναγιάς: Η γαλάζια πατρίδα είναι η Ελλάδα

Με εκκλησιαστική κατάνυξη αλλά και εθνική συγκίνηση ετελέσθη το Σάββατο 17 Αυγούστου 2024 η καθιερωμένη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα νήσου Παναγιάς των Οινουσσών ιερουργούντος του οικείου Ποιμενάρχου κ. Μάρκου με την συμμετοχή του Πρωτοπρ. π. Γεωργίου Μαυριάνου και του Αρχιδιακόνου π. Αποστόλου Λάρδα.

 

Παρόντες ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Αμπατζίδης, ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γ. Δανιήλ, ο Διοικητής της ΑΕΝ Πλοιάρχων Οινουσσών κ. Δ. Κλουμάσης, οι πρώην Δήμαρχοι Οινουσσών κ. Αγγελάκος και Κορυδαλλού κ. Χρήστου, στελέχη των Ε.Δ. και του Λ.Σ. και πολλοί πιστοί.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του είπε ότι όπως στο σχέδιο της Θείας Ενανθρωπίσεως το ανθρώπινο γένος έβαλε μπροστά “μητέρα Παρθένο” , έτσι και η Μητρόπολη μας έβαλε μπροστά στα σύνορα προστάτιδα την Παναγία μας να διασφαλίζει την ελληνικότητα των νησιών και του καταγάλανου Αιγαίου γιατί η μόνη γαλάζια πατρίδα μας είναι η Ελλάδα.

 

Ευλογημένη εκκλησιαστικά και ελληνοπρεπής εθνικά ημέρα που γεμίζει με Χριστό και Ελλάδα τις καρδιές όλων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων