Ι.Μ. Χίου, Ψαρών και Οινουσσών
28 Οκτωβρίου, 2024

Χίου Μάρκος: Η οικογένεια, ψυχή του Έθνους

Διαδώστε:

Με ευλάβεια στον Θεό και αγάπη για το Έθνος τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην ακριτική Χίο.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων τελέσθηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου με την συμμετοχή των Πρωτοπρεσβυτέρων π. Δημητρίου Γεομέλου, Γεν. Αρχιερ. Επιτρόπου, π. Στυλιανού Μανώλη, π. Ιωάννου Μουσά, Εισηγητού παρά τω Μητροπολίτη, του Οικον. π. Ιωάννου Βορριά και του Αρχιδιακόνου π. Αποστόλου Λάρδα και ψαλλόντων των κ. Δημ. Δημητρακοπούλου και κ. Αντ.Κυδώνη.

Παρόντες μεταξύ των πιστών ο Γεν. Γραμματεύς Νησιωτικής Πολιτικής κ. Εμμανουήλ Κουτουλάκης, οι Βουλευτές κ.κ. Παναγιώτης Μηταράκης και Σταύρος Μιχαηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Βρουλής, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαλαφής, ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Χαράλαμπος Αμπατζίδης, θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, σπουδαστές, μαθητές και πολλοί πιστοί.

Κατά το Θείο Κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην επιστολογραφία των μαχητών του 1940, κυρίως προς τις οικογένειες τους, και την σημασία της ελληνοχριστιανικής οικογένειας στην πορεία του Έθνους.

Ακολούθησε Αρχιερατική Δοξολογία, κατά την οποία τον πανηγυρικό εξεφώνησε η Φιλόλογος του Γ΄ Γενικού Λυκείου κ. Κορνηλία Πετράκη.

“Στιγμές εθνικού φρονηματισμού, απαραίτητες στις ημέρες, που περνούμε”, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Χίου.

Διαδώστε: