25/04/2024 25/04/2024 Το απόγευμα της Τετάρτης προ των Βαϊων 24 Απριλίου 2024 στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου της Ενορίας του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, η Ιερά Μητρόπολις Χίου, διοργάνωσε Μουσική Εκδήλωση με επίκαιρους Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους εκ των Ι. Ακολουθιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, με την συμμετοχήν των Χορωδιών της Σχολής...
25 Απριλίου, 2024 - 13:50

Χίου Μάρκος: Όλοι μαζί ενωμένοι να συμπορευθούμε με τον Κύριό μας προς το εκούσιον Πάθος Του

Διαδώστε:
Χίου Μάρκος: Όλοι μαζί ενωμένοι να συμπορευθούμε με τον Κύριό μας προς το εκούσιον Πάθος Του

Το απόγευμα της Τετάρτης προ των Βαϊων 24 Απριλίου 2024 στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου της Ενορίας του Καθεδρικού Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, η Ιερά Μητρόπολις Χίου, διοργάνωσε Μουσική Εκδήλωση με επίκαιρους Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους εκ των Ι. Ακολουθιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, με την συμμετοχήν των Χορωδιών της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών «Μητροπολίτης Διονύσιος Μπαϊρακτάρης» με τη Διεύθυνση του Καθηγητή της Σχολής και Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Βροντάδου κ. Σταύρου Στείρου και του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου «Ρωμανός ο Μελωδός» με την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου κ. Βασιλείου Χαμέτη.

Στη φετινή Μουσική Εκδήλωση συμμετείχαν, ως μονωδοί, αρκετοί Πρωτοψάλτες και Λαμπαδάριοι των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, και την όλη εκδήλωση παρουσίασε ο κ. Κωνσταντίνος Γανιάρης, Καθηγητής Μουσικής, Πρωτοψάλτης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου «Ρωμανός ο Μελωδός».

Στο τέλος της κατανυκτικής αυτής εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος βλέποντας την συμμετοχή ικανού αριθμού Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου και αφού ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό για την Πνευματική αυτή εκδήλωση που κάλεσε σε εγρήγορση και προσευχή τις άγιες αυτές ημέρες, συγκινημένος είπε: “Οι Ιεροψάλτες ετόλμησαν, ο Θεός ευλόγησε και επετεύχθηκε ο σκοπός της εκδήλωσης”.

Σχολιάζοντας τον προσευχητικό Λόγο του Κυρίου μας στην Αρχιερατική Του προσευχή «Πάτερ άγιε, τήρησον αυτούς εν τω ονόματί σου ω δέδωκάς μοι, ίνα ώσιν εν καθώς ημείς»(Ιω. 17,11) αναφέρθηκε στην ενότητα που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των Ιεροψαλτών, αφού η ενότητα είναι και το μήνυμα που παίρνουμε από τον Σταυρό του Κυρίου μας. Τόνισε δε ότι οι διαστάσεις του Σταυρού δεικνύουν την ενότητα. Η μεν κάθετη διάσταση την ενότητα του ουρανού και της γης, η δε οριζόντια την ενότητα των ανθρώπων. Ολοκληρώνοντας τον λόγον του είπε, ότι προσεύχεται πάντοτε για όλους τους Ιεροψάλτες της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, και ευχήθηκε, όπως όλοι μαζί ενωμένοι με «Ψυχαίς καθαραίς και αρρυπώτοις χείλεσι» να συμπορευθούμε με τον Κύριό μας προς το εκούσιον Πάθος Του.

Μετά τη λήξη της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση Ιεροψάλτες και μαθητές της Σχολής ως δώρο ένα πνευματικό δοκίμιο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων