Ι.Μ. Ζακύνθου
18 Οκτωβρίου, 2024

Αφιέρωμα του Μορφωτικού Κέντρου “Αληθώς” στο Έπος του ‘40

Διαδώστε:

Το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης Βανάτου “Αληθώς”, πολιτισμική έκφραση της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, παρουσιάζει μιάν επετειακή εκδήλωση, στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου του “Όχι” των Ελλήνων το 1940, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, την Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024, ώρα 7.30 το βράδυ.

Η εν λόγω βραδιά φέρει τον τίτλο “Vincere-Vinceremo!!! Η νεκρανάσταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που ποτέ δεν έγινε”. Πρόκειται για συνοπτική αναφορά στην εθνική εορτή και του ελληνοϊταλικού Έπους, απότιση τιμής στους ήρωες του 1940 και τους πεσόντες κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής.

Ομιλήτρια θα είναι η κ. Φιλιππίτσα Φραγκίσκη Μάργαρη, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων.

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα ακουσθούν επετειακά ελληνικά άσματα, καθώς επίσης ιταλικές και γκρεκάνικες μελωδίες. Συντελεστές του μουσικού μέρους θα είναι ηΛεονάρντα Αναστασία Καλοφώνου στα φωνητικά, η Άννα Θωμάστο πιάνο και ο Διονύσης Μαυρομάτης στο μαντολίνο.

Η εκδήλωση, συν τοις άλλοις, θα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του ΗΛΙΑ ΘΩΜΑ, ενός διακεκριμένου μουσικού, εκπαιδευτικού και ενορίτη του Βανάτου, για την συμπλήρωση δέκα ετών από το φευγιό του στην Αιωνιότητα.

Διαδώστε: