Ι.Μ. Ζακύνθου
31 Ιουλίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου επισκέφτηκε το Βανάτο και το Κέντρο Λόγου “Αληθώς”

Διαδώστε:

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ σήμερα, 31 Ιουλίου 2024, επισκέφτηκε την Ενορία στο Βανάτο, τον Ναό της Παναγούλας και την έδρα του Μορφωτικού Κέντρου Λόγου και Τέχνης “Αληθώς”, όπου και η Ενοριακή Βιβλιοθήκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Ποιμενάρχης επεθύμησε να κάνει Μνημόσυνο του πατέρα του Εφημερίου, αοιδίμου Νικολάου Π. Καποδίστρια, για την συμπλήρωση 16 ετών από την εκδημία του (+26.7.2008) και κατόπιν, στο “Αληθώς”, ενημερώθηκε από τον π. Παναγιώτη για την ίδρυση της Βιβλιοθήκης, τις εν γένει δράσεις του Κέντρου στις οποίες -άλλωστε- συμμετέχει και ο Σεβασμιώτατος, για τις μέχρι τώρα εικαστικές εκθέσεις και την επικείμενη Έκθεση -στον ίδιο χώρο- αγιογραφημένων Επιγονατίων διά χειρός Νικολάου Μπιάζη Σεντή (από 9 έως 18.8.2024) και τέλος έγραψε θερμούς λόγους τιμής στο Βιβλίο Επισκεπτών.

Σε ανάμνηση της ευλογημένης αυτής μητροπολιτικής επισκέψεως, ο οικείος Εφημέριος προσέφερε υιϊκά στον Σεβ. Διονύσιο, αρχιερατικό εγκόλπιο με την Παναγία, για να το φέρει στο στήθος του, ως ταπεινή δέηση της Ενορίας μας, κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου. Ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε και ευχήθηκε θερμά στον Εφημέριο και δι’ αυτού στην Ενορία, η θεομητορική περίοδος που άρχεται αύριο να προσδώσει ευκαιρίες μετανοίας σε όλους.

Πηγή: nyxthimeron.com

Διαδώστε: