24/08/2024 24/08/2024 Κορυφώνονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της εορτής του Πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο.   H Ζάκυνθος γιορτάζει σήμερα τον Πολιούχο της Άγιο Διονύσιο και συγκεκριμένα τη μετακομιδή του Σκηνώματος του Αγίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο, ιστορικό γεγονός του 1717. Το πρωί του Σαββάτου, 24 Αυγούστου 2024, τελέστηκε με λαμπρότητα η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία...
24 Αυγούστου, 2024 - 15:48
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2024 - 15:29

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο

Κορυφώνονται οι θρησκευτικές εκδηλώσεις της εορτής του Πολιούχου του νησιού Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο.

 

H Ζάκυνθος γιορτάζει σήμερα τον Πολιούχο της Άγιο Διονύσιο και συγκεκριμένα τη μετακομιδή του Σκηνώματος του Αγίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο, ιστορικό γεγονός του 1717.

Το πρωί του Σαββάτου, 24 Αυγούστου 2024, τελέστηκε με λαμπρότητα η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή του Αγίου Διονυσίου. Πλήθος πιστών βρέθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί στο Καθολικό της Μονής Στροφάδων, στην πόλη της Ζακύνθου, όπου τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο έλαβαν μέρος οι Σεβ. Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Άκκρας κ. Δανιήλ, πλαισιώνοντας τον οικείο Ποιμενάρχη, Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄, ο οποίος μάλιστα μίλησε γλαφυρά προς το πολυπληθές εκκλησίασμα.

Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουγρεία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γ. Στασινόπουλος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γ. Τρεπεκλής , ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης , η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ολίβια Καρδακάρη καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

 

Πληροφορίες: imerazante.gr/ nyxthimeron.com

Φωτογραφίες: nyxthimeron.com

Διαβάστε επίσης: Ζάκυνθος: “Σηκώθηκε” ο Άγιος Διονύσιος από την Λάρνακά του

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων