08/08/2024 08/08/2024 Την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού της πόλεως Άρτης, τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός, επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, του οποίου το όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος επιχώριος Μητροπολίτης. Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου...
08 Αυγούστου, 2024 - 8:20
Τελευταία ενημέρωση: 08/08/2024 - 8:22

Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτου Άρτης Καλλινίκου

Διαδώστε:
Εσπερινός ονομαστηρίων Μητροπολίτου Άρτης Καλλινίκου

Την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού της πόλεως Άρτης, τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός, επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης, του οποίου το όνομα φέρει ο Σεβασμιώτατος επιχώριος Μητροπολίτης.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Σταγών κ. Θεοκλήτου και Άρτης κ. Καλλινίκου.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος ο οποίος ομίλησε βιωματικά και ανέφερε περιστατικά που δεικνύουν την αγιότητα του τιμωμένου Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης και τον συνδέουν με την Άρτα και ευχήθηκε στον άγοντα τα ονομαστήριά του, Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο, να κατορθώσει την αγιότητα, όπως ο Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης.

Στο πέρας της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος Άρτης κ. Καλλίνικος ευχαρίστησε για την παρουσία και ζήτησε τις προσευχές των συγχοροστατούντων Αγίων Αρχιερέων, των Κληρικών και των πιστών, ώστε να φανεί αντάξιος του ονόματος που φέρει.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος κόμισε απότμημα της Χειρός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, το οποίο φυλάσσεται στην Πάτρα και είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν οι πιστοί.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων