10/09/2024 10/09/2024 Ο Μητροπολίης Άρτης κ. Καλλίνικος στο μήνυμά του για την νέα σχολική χρονιά τόνισε: “Να ατενίζετε πάντα ψηλά κι όλο ψηλότερα, τον αγωνοθέτη και συναγωνιστή Ιησού, ο Οποίος ανέβηκε στον Γολγοθά, και μας δίδαξε με την Σταύρωσή Του, ότι όποιος αγωνίζεται κερδίζει την αληθινή ζωή”. “Όπως ακριβώς, η καλή προπόνηση είναι η πρώτη προϋπόθεση για...
10 Σεπτεμβρίου, 2024 - 11:19
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2024 - 10:36

Μήνυμα Μητροπολίτη Άρτης για το νέο σχολικό έτος 2024-2025

Διαδώστε:
Μήνυμα Μητροπολίτη Άρτης για το νέο σχολικό έτος 2024-2025

Ο Μητροπολίης Άρτης κ. Καλλίνικος στο μήνυμά του για την νέα σχολική χρονιά τόνισε: “Να ατενίζετε πάντα ψηλά κι όλο ψηλότερα, τον αγωνοθέτη και συναγωνιστή Ιησού, ο Οποίος ανέβηκε στον Γολγοθά, και μας δίδαξε με την Σταύρωσή Του, ότι όποιος αγωνίζεται κερδίζει την αληθινή ζωή”.

“Όπως ακριβώς, η καλή προπόνηση είναι η πρώτη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της νίκης σε ένα αγώνισμα, έτσι και η φιλοπονία, η επιμέλεια είναι μια καλή προπόνηση για τον αγώνα σας στο σχολείο, αλλά και στην ζωή σας ολόκληρη. Όταν έτσι δείτε την επιμέλεια, την φιλοπονία και την εργασία τότε, τα εμπόδια θα φανούν μικρότερα και θα τα υπερπηδήσετε πιο εύκολα. Με τον τρόπο αυτό, οι δυσκολίες μετατρέπονται σε ευκαιρίες ασκήσεως και προπονήσεως για μεγάλες επιτυχίες, για την μεγαλύτερη επιτυχία, την επιτυχία της ζωής”, υπογράμμισε.

Παρακάτω ολόκληρο το μήνυμα:

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου

προς τους μαθητές και τις μαθήτριες

στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024-2025

Άρτα, Σεπτέμβριος 2024

Αγαπητά μου παιδιά,

η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σήμερα, αλλά και η ζωή που ξανοίγεται μπροστά σας είναι ένα στάδιο και ένας αγώνας. Ένας αγώνας για να προκόψετε, να επιτύχετε στην ζωή.

Κάθε αγώνας έχει δυσκολίες. Όμως, στον αγώνα αυτόν της ζωής, είναι ανάγκη να βγει ο καθένας νικητής. Αλλοίμονο, σε εκείνους που σέρνουν την ζωή τους με ένα αίσθημα αποτυχίας. Αλλοίμονο, σε εκείνους που νικήθηκαν προτού να αγωνισθούν.

Αγώνας λοιπόν και στάδιο ανοίγεται μπροστά σας. Και ασφαλώς ποθείτε να βγείτε νικητές, να επιτύχετε. Πόσο δύσκολος όμως, είναι ένας αγώνας, για εκείνον που είναι ασυνήθιστος στους κόπους και στις δυσκολίες. Ενώ, εκείνος που έχει σκληραγωγηθεί, που έχει προπονηθεί και γυμνασθεί, είναι έτοιμος για τον αγώνα. Έχει την βάση και τις προϋποθέσεις για την νίκη.

Όπως ακριβώς, η καλή προπόνηση είναι η πρώτη προϋπόθεση για την εξασφάλιση της νίκης σε ένα αγώνισμα, έτσι και η φιλοπονία, η επιμέλεια είναι μια καλή προπόνηση για τον αγώνα σας στο σχολείο, αλλά και στην ζωή σας ολόκληρη. Όταν έτσι δείτε την επιμέλεια, την φιλοπονία και την εργασία τότε, τα εμπόδια θα φανούν μικρότερα και θα τα υπερπηδήσετε πιο εύκολα. Με τον τρόπο αυτό, οι δυσκολίες μετατρέπονται σε ευκαιρίες ασκήσεως και προπονήσεως για μεγάλες επιτυχίες, για την μεγαλύτερη επιτυχία, την επιτυχία της ζωής.

Εάν τα βρίσκαμε όλα έτοιμα, εάν δεν χρειαζόταν να αγωνισθούμε για τίποτε, θα βρισκόμασταν, αργότερα, ανέτοιμοι για τον μεγάλο αγώνα της ζωής και θα αποτυγχάναμε, διότι, δεν θα είχαμε μάθει να αγωνιζόμαστε με τιμιότητα και με συνέπεια στην ζωή.

Αγαπητά μου παιδιά, εύχομαι σε εσάς, στους εκπαιδευτικούς σας και στους οικείους σας, ο Θεός να σας χαρίζει υγεία, φώτιση και αγωνιστικό φρόνημα, ώστε να αντιμετωπίσετε και το φετινό σχολικό έτος, ως ευκαιρία μιας καλής προπονήσεως για την ζωή. Να ατενίζετε πάντα ψηλά κι όλο ψηλότερα, τον αγωνοθέτη και συναγωνιστή Ιησού, ο Οποίος ανέβηκε στον Γολγοθά, και μας δίδαξε με την Σταύρωσή Του, ότι όποιος αγωνίζεται κερδίζει την αληθινή ζωή.

Καλό σχολικό έτος.

Με εγκάρδιες ευχές

Ο Μητροπολίτης

+ο Άρτης Καλλίνικος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων