04/10/2024 04/10/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ευρισκόμενος στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις εργασίες της τακτικής συγκλήσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποίησε σειρά εθιμοτυπικών συναντήσεων, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024. Αρχικά, επισκέφτηκε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από πρόσκληση του Αιτωλοακαρνάνα Υφυπουργού Εργασίας, κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη. Στην συνάντηση παρευρέθηκε...
04 Οκτωβρίου, 2024 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 04/10/2024 - 10:49

Εθιμοτυπικές Συναντήσεις του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Αθήνα

Διαδώστε:
Εθιμοτυπικές Συναντήσεις του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Αθήνα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ευρισκόμενος στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις εργασίες της τακτικής συγκλήσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, πραγματοποίησε σειρά εθιμοτυπικών συναντήσεων, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024.

Αρχικά, επισκέφτηκε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από πρόσκληση του Αιτωλοακαρνάνα Υφυπουργού Εργασίας, κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και η Υπουργός Εργασίας κ. Νίκη Κεραμέως, η οποία τόνισε πώς αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Υπουργείο η επίσκεψη του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας και τον ενημέρωσε για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Παρόντες ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου, καθώς και Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου. Ο κ. Καραγκούνης εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την παρουσία του Σεβασμιωτάτου, ενώ ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον κ. Υφυπουργό για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας όλων για την αντιμετώπιση του. (Για τη συνάντηση μπορείτε να διαβάσετε το ρεπορτάζ του ope.gr ΕΔΩ)

Στη συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο, Γενικό Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας. Ο Μητροπολίτης Φαναρίου υποδέχτηκε θερμά τον Σεβασμιώτατο και αντάλλαξαν σκέψεις, σχετικά με την λειτουργία και το έργο της Αποστολικής Διακονίας. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας παρουσίασε το οργανόγραμμα της Ιεράς Μητροπόλεως για τον ετήσιο εορτασμό της επετείου των διακοσίων (200) ετών από την Έξοδο της Ηρωικής Φρουράς του Μεσολογγίου (1826-2026). Ο Μητροπολίτης Φαναρίου με τη σειρά του, τόνισε την αναγκαιότητα της προβολής του ιστορικού αυτού γεγονότος από την Εκκλησία της Ελλάδος και γνωστοποίησε στον Σεβασμιώτατο, πως η Αποστολική Διακονία θα αναλάβει την έκδοση του επετειακού βοηθήματος των κατηχητικών σχολείων για το έτος 2026, καθώς και την εκτύπωση της εικόνος της Εξόδου με το εορταστικό μήνυμα του Σεβασμιωτάτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων