12/05/2024 12/05/2024 Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος η Παναγία Σουμελά στην Άρια Ναυπλίου, με την ευκαιρία της εορτής του Αποστόλου Θωμά. Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαΐου τελέστηκε ο εορταστικός Εσπερινός και στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας, την οποία συνόδευσαν τιμητικά μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Πανάγια Σουμελά». Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία...
12 Μαΐου, 2024 - 12:15
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2024 - 12:24

Οι Πόντιοι της Αργολίδας τίμησαν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Άρια Ναυπλίου

Διαδώστε:
Οι Πόντιοι της Αργολίδας τίμησαν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά στην Άρια Ναυπλίου

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και φέτος η Παναγία Σουμελά στην Άρια Ναυπλίου, με την ευκαιρία της εορτής του Αποστόλου Θωμά.

Το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαΐου τελέστηκε ο εορταστικός Εσπερινός και στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας, την οποία συνόδευσαν τιμητικά μέλη του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Πανάγια Σουμελά».

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική θεία λειτουργία από τον εφημέριο του ναού αιδεσιμολογιώτατο π. Θεόδωρο Στεργίου και ακολούθησε ομιλία για τη Γενοκτονία των ποντίων από τον ταμία του συλλόγου ποντίων Αργολίδας , Στέφανο Ανδρονικίδη και ακολούθησε κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο του συλλόγου θ. Κωτανίδη , στο ηρώο έξω από το ναό στην πλατεία Άριας , για τα θύματα της Γενοκτονίας .

Ακολούθησαν Ποντιακοί χοροί από τα μέλη του συλλόγου Παναγία Σουμελά. Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια της Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που είναι στις 19 Μαΐου.

Η ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Άριας είχε δεχθεί το πιστό αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας (ένα από τα συνολικά δώδεκα αντίγραφα που υπάρχουν) στις 19 Αυγούστου 2012. Το είχε φέρει στο Ναύπλιο ο Πόντιος στην καταγωγή Θεόδωρος Σαμανίδης με τη γυναίκα του Αικατερίνη, και το δώρισαν στο ναό.

Ο εφημέριος του ναού π. Θεόδωρος Στεργίου ευχαρίστησε τους Ιερείς , το σύλλογο Πόντιων καθώς και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την Παναγιά του Πόντου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων