15/04/2023 15/04/2023 Ένα τεράστιο ποτάμι από πιστούς κατέκλυσε την ιστορική πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής. Οι περιφορές των επιτάφιων στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου κάνουν το γεγονός πιο εντυπωσιακό. Οι πομπές των επιτάφιων βγαίνουν με καθορισμένη σειρά από κάθε Ναό, ακολουθούν ο καθένας διαφορετική πορεία στα γραφικά στενά του Ναυπλίου και συναντώνται στο...
15 Απριλίου, 2023 - 8:25
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2023 - 8:33

Χιλιάδες πιστοί στη συνάντηση των Επιταφίων στο Ναύπλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Χιλιάδες πιστοί στη συνάντηση των Επιταφίων στο Ναύπλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα τεράστιο ποτάμι από πιστούς κατέκλυσε την ιστορική πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής. Οι περιφορές των επιτάφιων στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου κάνουν το γεγονός πιο εντυπωσιακό.

Οι πομπές των επιτάφιων βγαίνουν με καθορισμένη σειρά από κάθε Ναό, ακολουθούν ο καθένας διαφορετική πορεία στα γραφικά στενά του Ναυπλίου και συναντώνται στο κέντρο της πόλης, στην ιστορική πλατεία Συντάγματος.

Η ακολουθία φέτος πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριου, ενώ νωρίτερα τελέσθηκε η ακολουθία του Επιτάφιου στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη και παρουσία της ηγεσίας του Δήμου Ναυπλιέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και εκπροσώπων των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών.

Στη συνάντηση των Επιταφίων συμμετείχαν οι επιτάφιοι του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας (Γενέσιον της Θεοτόκου). Τους επιταφίους συνόδευσε η φιλαρμονική του ΔΟΠΠΑΤ υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη, παίζοντας πένθιμα εμβατήρια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων