14/09/2024 14/09/2024 Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ο Σεβασμιώατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας τέλεσε τις Ιερές Ακολουθίες στο Θραψανό Πεδιάδος και συγκεκριμένα στον Κοιμητηριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου λόγω του γεγονότος ότι ο μεγάλος Ναός του Τίμιου...
14 Σεπτεμβρίου, 2024 - 21:27
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2024 - 21:57

H εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Θραψανό Πεδιάδος

Διαδώστε:
H εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Θραψανό Πεδιάδος

Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, ο Σεβασμιώατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας τέλεσε τις Ιερές Ακολουθίες στο Θραψανό Πεδιάδος και συγκεκριμένα στον Κοιμητηριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου λόγω του γεγονότος ότι ο μεγάλος Ναός του Τίμιου Σταυρού της ενορίας είναι σεισμόπληκτος.

Παραμονή της εορτής χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και ομίλησε καταλλήλως στο εκκλησίασμα.

Την κυριώνυμο ημέρα, χοροστάτησε του Όρθρου και στην συνέχεια τέλεσε την Θεία Λειτουργία. Στον θείον λόγο του ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στη σχέση του ορθόδοξου Χριστιανού με τον Τίμιο και ζωοποιώ Σταυρό.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αφού ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, ευχήθηκε στον εορτάζοντα π. Σταύρο, αλλά και στο εκκλησίασμα έτη πολλα, με τη δύναμη και την προστασία του Τιμίου και Ζωηφόρου Σταυρού. Παρεβρέθησαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιδήμαρχοι Μινώα Πεδιάδος κ. Γρηγόριος Καλογερίδης και κ. Γιάννης Συμνιανάκης, ο πρ. Δήμαρχος Θραψανού κ. Μανώλης Λαδωμένος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θραψανού κ. Μανώλης Βολυράκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και Πρόεδροι Τοπικών Φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων