13/08/2024 13/08/2024 Την Δευτέρα 12 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, η Διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας κα. Ζαχαρένια Δαγκωνάκη, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού της Μεταμορφώσεως Αρκαλοχωρίου και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, π. Ιωάννης Καπελλάκης, συναντήθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.   Ενημερώθηκαν...
13 Αυγούστου, 2024 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2024 - 21:16

Συνάντηση για την αποκατάσταση του σεισμόπληκτου Ι.Ν. Μεταμορφώσεως στο Αρκαλοχώρι

Διαδώστε:
Συνάντηση για την αποκατάσταση του σεισμόπληκτου Ι.Ν. Μεταμορφώσεως στο Αρκαλοχώρι

Την Δευτέρα 12 Αυγούστου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, η Διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας κα. Ζαχαρένια Δαγκωνάκη, ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού της Μεταμορφώσεως Αρκαλοχωρίου και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, π. Ιωάννης Καπελλάκης, συναντήθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

 

Ενημερώθηκαν από τον μηχανικό κ. Νικόλαο Πετρομιχελάκη, για την ολοκλήρωση των μελετών του Ι. Ναου και για θέματα που αφορούν την αποκατάστασή του.

Στην συνέχεια μετέβησαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, πλησίον του Αγίου Νεκταρίου. Ο Σεβασμιώτατος είχε καταλήξει με τον μηχανικό κ. Νίκο Πετρομιχελάκη, ο σεισμόπληκτος Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής να αποκατασταθεί με τα χρήματα της υπάρχουσας προγραμματικής σύμβασης.

Η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου με χρήματα που της χορηγήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία, όπως ο Σεβασμιώτατος Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, από το Μάιο του 2024, έχει ενημερώσει άπαντες τους Αρκαλοχωρίτες, διέθεσε για τις μελέτες του Ι. Ναού της Μεταμορφώσεως, τριάντα επτά χιλιάδες ευρώ (37.000) στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, στη δε Περιφέρεια Κρήτης, τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ (400.000) για τις εργασίες αποκατάστασης του Ι. Ναού της Μεταμόρφωσης.

Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου θα ξανά γίνει συνάντηση με τον μηχανικό για το ακριβές χρονοδιάγραμμα της έναρξης των εργασιών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων